FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Troje ozlijeđenih u požaru u rafineriji Bosanski Brod, vatra lokalizirana

Autor: rmav
SARAJEVO, 28. siječnja 2011. (Hina) - Tri osobe ozlijeđene su u požaru koji je u petak u jutarnjim satima izbio u rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, no vatra je brzo lokalizirana a stanje stavljeno pod nadzor, potvrđeno je Hini iz policijskih izvora u BiH.

Glasnogovornica Centra javne sigurnosti Doboj Ljerka Stanimirović kazala je kako je vatra izbila na jednom od postrojenja unutar rafinerije.

"Odmah je intervenirala vatrogasna postrojba koja je lokalizirala požar i spriječila njegovo širenje", kazala je Stanimirović.

Sva trojica ozlijeđenih u požaru radnici su rafinerije i zadobili su opekline no nijednom od njih život nije ugrožen, doznaje se iz bolnice u Doboju u koju su prevezeni.

Točni uzroci požara za sada nisu poznati, a istragu u rafineriji provodi bosanskobrodska policija i inspekcija protupožarne zaštite.

Rafinerija u Bosanskom Brodu od 2007. godine u vlasništvu je ruske tvrtke "Zarubežnjeft", a svoje proizvode za sada plasira uglavnom na tržištu BiH jer još nije dosegnula standarde kvalitete goriva kakvi vrijede u zemljama-članicama Europske unije.

Lokalne vlasti u susjednom Slavonskom Brodu u više su navrata u posljednje vrijeme upozorili na visoku razinu onečišćenja zraka i štetnih plinova koji dolaze iz rafinerije u Bosanskom Brodu zatraživši da se ti problemi što prije riješe. Obratili su se i državnim institucijama, a putem veleposlanstva zatražili su i pomoć od Bosne i Hercegovine te Ruske Federacije, iz koje dolazi vlasnik rafinerije. U slučaj se uključilo i hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova koje je nedavno pozvalo veleposlanika BiH Vladimira Raspudića i zatražilo da susjedna zemlja što prije riješi taj problem sukladno međunarodnim konvencijama o zaštiti okoliša.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙