FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Samsung Electronics izvijestio o snažnom rastu neto dobiti

Autor: gvla
SEUL, 28. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Južnokorejski proizvođač elektroničkih uređaja Samsung Electronics u petak je priopćio da je u četvrtom tromjesečju 2010. ostvario snažan rast neto dobiti, upozorivši istodobno da u prvoj polovici ove godine očekuje usporavanje.

U tri mjeseca od listopada do prosinca neto dobit tog najvećeg svjetskog proizvođača memorijskih čipova i televizora ravnih ekrana skočila je 13 posto, na 3.420 milijardi wona (3,07 milijarde dolara), zahvaljujući u prvome redu nastavljenoj snažnoj izvedbi u dijelovima poslovanja s memorijskim čipovima i pametnim telefonima.

Ta tvrtka, koja je zaslužna za 20 posto izvoza Južne Koreje, prošlu je godinu zaključila s rekordnom neto dobiti od 16.150 milijardi wona. Operativna je dobit također dosegnula rekord, te je tako iznosila 17.300 milijardi wona, na također rekordnim prihodima od 154.630 milijardi wona.

U četvrtom tromjesečju operativna je dobit iznosila 3.010 milijardi wona, 12,4 posto manje u odnosu na isto razdoblje 2009., dok su prihodi porasli 6,7 posto na 41.870 milijardi wona.

Ti konsolidirani rezultati obuhvaćaju tvrtkino poslovanje na domaćem i inozemnom tržištu.

U Samsungu ipak očekuju izazovno razdoblje u idućih nekoliko mjeseci, nakon rekordne 2010.

"Unatoč teškom poslovnom okruženju zbog recesije koja je prigušila potražnju za informatičkom tehnologijom, postigli smo dobre rezultate u 2010., i u pogledu prodaje i u pogledu operativne dobiti", kazao je dopredjednik Robert Yi. "Međutim, s obzirom na opće uvjete poslovanja, za razliku od 2010., u prvoj polovici ove godine očekujemo usporavanje rasta, te povratak na snažniju izvedbu u drugoj polovici 2011.", dodao je.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙