FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjena dobit i tržišni udio Nokije

Autor: gvla
HELSINKI, 27. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Finska Nokia, najveći proizvođač telekomunikacijske opreme u svijetu, priopćila je u četvrtak da je u četvrtom tromjesečju 2010. zabilježila snažan, 21-postotni pad neto dobiti, te pad svojeg tržišnog udjela.

Neto dobit te kompanije u posljednja je tri mjeseca prošle godine iznosila 745 milijuna eura, nasuprot 950 milijuna eura koliko je iznosila u istome tromjesečju 2009.

Neto orihodi iznosili su 12,7 milijardi eura i bili su šest posto viši nego u istome razdoblju godine ranije.

Tvrtkin je procijenjeni tržišni udjel u tome tromjesečju umanjen na 31 posto, s 35 posto godinu dana ranije. "Konkurentnost Nokie suočena je s nekim značajnim izazovima", kazao je izvršni direktor Stephen Elop.

Tvrtka je u posljednja tri mjeseca prošle godine prodala 95,4 milijuna mobitela, što je 10 posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine, ali i 14 posto više nego u prethodnom tromjesečju.

Prosječna cijena Nokijinih mobilnih telefona iznosila je u četvrtom tromjesečju 43 eura, u odnosu na 42 eura u prethodna tri mjeseca, odnosno 40 eura u odgovarajućem razdoblju prethodne godine.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙