FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 26. siječnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

GENOA - U susretu četvrtfinala talijanskog nogometnog Kupa Milan je na gostovanju pobijedio Sampdoriju 2:1. Milan je poveo golovima Pata u 17. i 22. minuti, a nadu domaćinu donio je Guberti u 51. minuti. U nastavku utakmice 'Sampa' je imala nekoliko prilika za izjednačenje, no nije uspjela svladati mrežu "Rossonera". U polufinale se plasirao i Palermo koji je utorak pobijedio Parmu 5:4 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je utakmica završila bez golova. Večeras se još sastaju Napoli i Inter, a u četvrtak Juventus i Roma.

MARIJA BISTRICA - Iako je u pretposljednjem, 10. kolu, državnog šahovskog prvenstva Ante Brkić brzo remizirao s posljednjim na ljestvici Ognjenom Jovanićem, sačuvao je pola boda prednosti pred najopasniji suparnikom Ivanom Šarićem. Naime, Šarić nije uspio probiti obranu Gorana Dizdara. U nastojanju da dođe do napada na kraljevu krilu Šarić je u jednom trenutku precijenio svoje šanse i čak dao priliku suparniku da žrtvom kvalitete dođe do jakog protunapada. Zbog vremenskog tjesnaca Dizdar nije pronašao najbolji put i Šarić je uspio prevesti igru u jednaku završnicu teških figura. U borbi za treće mjesto Mladen Palac je u sjajno vođenom napadu svladao Alojzija Jankovića. Partije Zelčić-Stević i Jovanović-Šulava završene su brzom podjelom boda, a Zdenko Kožul je tek nakon maratonske borbe u topovskoj završnici pobijedio Sašu Martinovića. Poredak prije posljednjeg kola: Brkić 8 bodova, Šarić 7,5, Palac 6, Stević, Jovanović, Janković i Zelčić po 5, Kožul i Šulava po 4,5, Martinović 4, Dizdar 3 i Jovanić 2,5 boda.

BERN - Francuzi Nathalie Pechalat i Fabian Bourzat nalaze se u vodstvu nakon kratkog programa plesnih parova na europskom prvenstvu u umjetničkom klizanju koje se održava u Bernu. Francuski par uoči kratkog programa koji je na rasporedu u petak, vodi sa 66.91 bodova, na drugom mjestu su Rusi Jekaterina Bobrova i Dmitri Solovijev (65.46), dok su na trećem mjestu Britanci Sinead i Johnom Kerrom (62.97). Na prvenstvu nema hrvatskih klizača.

RALEIGH - Najmlađi igrač u NHL ligi, 18-godišnji napadač Carolina Hurricanesa, Jeff Skinner uvršten je na popis sudionika All Stars susreta koji će se u nedjelju igrati u RBC Centru u Raleighu u Sjevernoj Carolini. Time će Skinner postati najmlađi igrač na All Stars utakmicama koje su igrane po sadašnjem formatu, Istok protiv Zapada. Dakle, od 1969. godine kada su prvi put snage odmjerile Istočna i Zapadna konferencija. Sedmi izbor drafta 2010. u nedjelju će imati 18 godina i 259 dana. Do sada je rekord držala zvijezda Detroit Red Wingsa, Steve Yzerman koji je 1984. na All Stars susretu nastupio sa 18 godina, osam mjeseci i 22 dana - četiri dana stariji od Skinnera. Najmlađi igrač u povijesti All Stars susreta bio je Fleming MacKell koji je 1947. godine nastupio sa 18 godina, pet mjeseci i 18 dana. Tada su na All Stars utakmicama igrali aktualni prvaci protiv selekcije lige. Skinner je ove sezone zabio 18 golova uz 22 asistencije i najbolji je "rookie" ove sezone.

BRUXELLES - Po drugi put u posljednje tri godine bivša najbolja tenisačica svijeta Belgijanka Justine Henin (28) je objavila prekid teniske karijere. Prvi put se od 'bijelog sporta' oprostila u svibnju 2008. godine, međutim nakon 16 mjeseci pauze vratila se tenisu. Ovoga puta je najavila definitivan oproštaj zbog ozljede lakta s kojim već duže vrijeme ima problema. "Posljednjih mjeseci trpjela sam velike bolove, a to više nema smisla. Prošla sam kroz seriju medicinskih testova koji su potvrdili da sam zadobila ozbiljnu ozljedu lakta. Doktori su me upozorili kako je lakat jako uništen i zbog bolova nisam u mogućnosti igrati na najvišem nivou," kazala je Belgijanka, dodavši kako najviše problema ima prilikom serviranja. Uspon Henin u svijetu profesionalnog tenisa počeo je sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća. Sedam puta je slavila na Grand Slam turnirima - na Roland Garrosu četiri puta (2003, 2005, 2006, 2007), dva puta na US Openu (2003, 2007), te jednom na Australian Openu (2004). Jedino nije uspjela u Wimbledonu gdje je dva puta stigla do finala, no 2001. je izgubila od Venus Williams, a 2006. od Amelie Mauresmo. U karijeri je ukupno osvojila 43 WTA turnira, a ima i olimpijsku zlatnu medalju Ateni 2004. Njena najbolja godina bila je 2007., kada je zaradila više od pet milijuna dolara pobijedivši u 63 od 67 mečeva na 10 turnira, te slavila na Roland Garrosu i US Openu.

ZAGREB - Na prvoj sjednici novog saziva Izvršnog odbora Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS), koja je održana danas u Zagrebu, odlučeno je da Dražen Ladić više ne bude izbornik reprezentacije do 21 godine zbog krivične prijave koju ima zbog krivotvorenja dokumenata. Izvršni odbor nije odredio Ladićeva nasljednika, već će o njemu odlučiti komisija u kojoj su predsjednik HNS-a Vlatko Marković, glavni tajnik Zorislav Srebrić, te član IO-a Zdravko Mamić. Također, IO je odredio gradove domaćine za predstojeće tri kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Tako će se utakmica 4. lipnja protiv Gruzije igrati u Splitu, 6. rujna protiv Izraela u Zagrebu, a 11. listopada protiv Latvije u Rijeci. Prvoj sjednici novog IO-a nazočilo je 11 od 17 izabranih članova. Josip Friščić je bio odsutan zbog sjednice Sabora, dok preostalih pet članova, Ivan Brleković, Korado Soldatić, Željko Čulo, Paško Viđak i Ante Kukušić, je svojim nedolaskom izrazilo nezadovoljstvo načinom na koji je Vlatko Marković dobio novi četvrtogodišnji mandat na čelu HNS-a. Naime, oni su podržavali kandidaturu kandidaturu Igora Štimca koji je zatražio nove izbore. Glasnogovornik HNS-a Davor Gavran podijelio je novinarima rješenje Gradskog ureda za opću upravu kojim su potvrđene i legalizirane sve odluke skupštine HNS-a održane 17. prosinca u hotelu "Westin" kada je Vlatko Marković za jedan glas pobijedio Igora Štimca na izborima za predsjednika.

STUTTGART - Njemački nogometni prvoligaš Stuttgart raskinuo je ugovor s talijanskim veznjakom Maurom Camoranesijem nakon samo šest mjesdeci zbog razočaravajućih nastupa 34-godišnjaka koji je 2006. godine osvojio i naslov svjetskog prvaka. Camoranesi je u ljeto prošle godine stigao u Stuttgart iz Juventusa, te je potpisao ugovor na jednu godinu, ali je u prvom dijelu sezone upisao tek sedam nastupa u Bundesligi u kojima je bio zapamćem po jednom isključenju i nekoliko kardinalnih pogrešaka kojima je bio izravni krivac za primljene pogotke. Stuttgart se trenutačno nalazi na pretposljednjem, 17. mjestu ljestvice.

TORINO - Talijanski gigant Juventus pojačao se s talijanskim reprezentativnim braničem Andreom Barzagliem koji se tako vraća u Seriju A nakon trogodišnjeg igranja u VfL Wolfsburgu. Barzagli (29) će za torinski klub potpisati za nekoliko dana nakon što prođe medicinski pregled. Njegovim dolaskom iz Juventusa će na posudbu u Cesenu ili Bresciju otići veteran Nicola Legrottaglie. Šestoplasirani Juventus ima velikih problema s ozljedama napadača, pa su uputili službenu ponudu za kupovinu Giampaola Pazzinija iz Sampdorije.

MANCHESTER - Branič vodećeg sastava engleskog nogometnog prvenstva Manchester Uniteda Rafael da Silva (20) zadobio je potres mozga u sudaru glavama s napadačem Blackpoola Marlonom Harewoodom u zaostalom susretu 16. kola odigranom u utorak, te neće moći nastupiti ovoga vikenda u 4. kolu FA Kupa protiv Southamptona, izjavio je manager "crvenih vragova" Alex Ferguson. Rafaelu je nekoliko minuta ukazivana pomoć uz rub terena prije no što je na nosilima iznesen do kola hitne pomoći.

MELBOURNE - Španjolac David Ferrer izborio je polufinale Australian Opena svladavši u četvrtfinalu prvog tenisača svijeta, sunarodnjaka Rafaela Nadala sa 6-4, 6-2, 6-3 za dva sata i 33 minute igre. Ferrer je zaustavio Nadala u nastojanju da osvoji četvrti uzastopni "Grand Slam" turnir čime bi postao tek treći tenisač u povijesti koji bi držao sva četiri "Grand Slama" u isto vrijeme, a prvi nakon Roda Lavera 1969. godine. Bio je ovo 15. međusobni susret Ferrera i Nadala i četvrta pobjeda Ferrera nakon sedam uzastopnih poraza. U polufinalu će Ferrer igrati protiv Britanca Andyja Murraya. U drugom polufinalu igrat će branitelj naslova Švicarac Roger Federer i Srbin Novak Đoković.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙