FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građani traže izmjenu GUP-a

Autor: dspo
PULA, 25. siječnja 2011.(Hina) - Predstavnici Inicijative građana za obustavu postupka izrade urbanističkog plana uređenja pulske lučice Delfina predali su danas gradskim vlastima 3826 zahtjeva građana koji od Gradskog vijeća traže izmjenu GUP-a na području te lučice.

Kako je danas prije predaje zahtjeva novinarima rekao predstavnik inicijative Davor Brenko, njezini članovi "sumnjaju u korupciju pojedinaca u gradskoj vlasti".

"O svemu imamo namjeru izvijestiti državno odvjetništvo jer mislimo da imamo elemenata za podizanje kaznene prijave", ustvrdio je Brenko, dodajući kako urbanistički plan uređenja lučice Delfina karakterizira pretjerana i nepotrebna zona za stambenu izgradnju uz samo more. Također smatraju kako je neprihvatljivo da se građevine planiraju graditi 30-ak metara od mora. Brenko je danas pozvao gradske vijećnike da na sjednici Gradskog vijeća, najavljenoj za četvrtak, donesu odluku o izradi novoga GUP-a za sporno područje i tako uvaže interese gotovo četiri tisuće Puljana.

"Očito je da se ovakvim planom obalni pojas ne štiti od građenja", poručio je Brenko, dodajući kako time "grad isključivo pogoduje interesima pojedinaca - izraelskim vlasnicima tvrtke SBE iz Rijeke". Po njegovim riječima, oporbeni vijećnici u pulskome Gradskom vijeću svjesni su da je planirana investicija apsurd, a premda tako misle i neki iz oporbenih redova, "ne smiju se izjasniti zbog stranačke stege". U četvrtak će se, smatra Brenko, pokazati koliko su vijećnici hrabri i koliko zapravo rade u interesu građana.

Članovi te inicijative traže da se površina koja je označena za stambenu izgradnju prenamijeni tako da 30 posto bude za šport i rekreaciju, 60 posto za javne i zelene površine i parkove, a deset posto za trgovačku i ugostiteljsku namjenu te javno parkiralište.

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙