FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za godišnju nagradu "Nikola Tesla"

Autor: agrb
ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - U sklopu Dana Nikole Tesle, koji će se održati od 1. do 4. veljače, Udruga "Nikola Tesla – Genij za budućnost" otvorit će javni natječaj za dodjelu istoimene godišnje nagrade za tri kategorije - kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli, za kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir nadahnut Teslinim likom i djelom ili repliku njegova izuma te za projekt iz područja njegova proširenog djelovanja.

Nagrada "Nikola Tesla – Genij za budućnost" dodijelit će se 10. srpnja na proslavi Teslina rođendana, a na natječaj su pozvani djeca i mladi, inovatori, udruge i organizacije koje nastavljaju rad tog velikana hrvatske i svjetske znanosti, izvijestila je danas ta udruga.

Na kvizu znanja sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola te studenti, a prvi krug natjecanja bit će 10. ožujka na Tekstilno–tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Za drugu kategoriju važno je da se ti predmeti ističu jedinstvenim izgledom, funkcionalnošću, kvalitetom i tržišnim prihvaćanjem, a treća se odnosi na teme vezane uz Teslino šire djelovanje, od zaštite okoliša i korištenja obnovljivih izvora energije do edukativnih projekata koji pobuđuju kreativnost i inovativnost pojedinaca, toleranciju spolnih, rasnih, religijskih, kulturoloških i socioloških različitosti kao temelja mira u svijetu.

Udruga će na Danima Nikole Tesle predstaviti projekte za ovu godinu, a u njezino ime o javnosti malo poznatim paranormalnim iskustvima Nikole Tesle predavanje će održati Drago Plečko.

U sklopu Dana Nikole Tesle - u Tehničkome muzeju predstavit će se slikovnica "Nikola Tesla - izumitelj budućnosti" Muzeja Like i Memorijalnog centra Nikole Tesle, Zorica Civrić održat će predavanje "Tesla i predviđanje fenomena održivosti", Davor Jandrijević predavanje "Bežični prijenos energije pomoću Teslinih povećala", a kazalište Tvornica lutaka izvest će predstavu "Radio Tesla".

Natječaj je otvoren do 1. ožujka, a pojedninosti se mogu pronaći na internetskoj stranici te udruge.

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙