FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić (HDZ): cijevi u Podima zatrpavaju troskom iz TEF-a

Autor: jdev
ŠIBENIK, 5. siječnja 2011. (Hina) - HDZ-ov vijećnik u šibenskome Gradskom vijeću Novica Ljubičić na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdio kako se u poduzetničkoj zoni Podima u gradnji kolektorskog sustava cijevi koje se polažu u zemlju zatrpavaju troskom iz šibenskoga TEF-a.

Natječajem je bilo određeno da se upotrebljava sitni pijesak, a budući da je troska na tržištu jeftinija, Ljubičić se pita zadovoljava li to uvjete natječaja i ima li izvođač radova - tvrtka "Eurco" uopće ateste za uporabu troske u građevinarstvu.

Prozvavši gradske čelnike da krše Zakon o javnoj nabavi u projektu gradnje osnovne škole u četvrti Meterizama, istaknuo je kako je za uređenje školskog okoliša grad bez javnog natječaja, izravnom pogodbom s izvođačem radova, sklopio ugovor vrijedan 3,8 milijuna kuna.

Zakon dopušta sklapanje aneksa ugovora do 25 posto ukupne vrijednost predmeta nabave koja iznosi 23 milijuna kuna, objasnio je Ljubičić, dodavši da je predmet nabave u tom slučaju bio izgradnja škole i pripadne športske dvorane, a ne uređenje okoliša.

Ustvrdio je kako raspolaže podatcima da gradski čelnici još nemaju gotov projekt za uređenje okoliša te škole, no da su unatoč tomu izravnom pogodbom sklopili milijunski posao.

Projekt gradnje spomenute škole i pripadne športske dvorane, vrijedan gotovo 23 milijuna kuna, zajednički financiraju grad Šibenik i ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, putem Europske investicijske banke (EIB) i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB).

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙