FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovljen natječaj za Zagrepčanku godine

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. siječnja 2011. (Hina) - Odbor Gradske skupštine za javna priznanja odlučio je danas ponovno raspisati javni natječaj za dodjelu Nagrade Zagrepčanka godine za 2010., budući da je na prvi, koji je trajao od 4. prosinca 2010. do 4. siječnja 2011., prispio samo jedan nepotpun prijedlog.

Obavijest o ponovljenom javnom natječaju za Nagradu Zagrepčanka godine, koji će biti otvoren do 1. veljače, objavit će se na internetskoj stranici Grada Zagreba, te u dnevnom tisku u četvrtak, 13. siječnja.

Predsjednik Odbora i predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem (SDP) pozvao je udruge, predstavnike gradske vlasti, tijela državne vlasti, mjesne samouprave te različite institucije kao i građane da na ponovljeni javni natječaj podnesu svoj prijedlog za kandidaturu za Nagradu.

Nagrada Zagrepčanka godine dodjeljuje se na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, za izniman doprinos afirmaciji žena u društvu, posebno uspješno djelovanje na promociji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te prepoznatljive rezultate u podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu.

Nagrada se dodjeljuje u obliku priznanja te u novčanom iznosu od 50.000 kuna, rekao je Šprem.

Potpredsjednice Gradske skupštine Tatjana Holjevac (nezavisna) i Morana Paliković Gruden (HNS) ocijenile su kako je prvi natječaj bio raspisan u neprikladno odabrano vrijeme (vrijeme Božića i Nove godine) te predložile da se ubuduće raspisuje poslije Nove godine ili, kazala je Gruden, u studenome.

Odbor Gradske skupštine za javna priznanja na sjednici je zaključio i da Gradska skupština prihvati pokroviteljstvo nad 17. Međunarodnim natjecanjem "Mladi virtuozi, etide i skale za klaviriste", koji će se u organizaciji Glazbene škole Pavla Markovca održati od 16. do 20. veljače 2011. u Češkom narodnom domu. Gradska skupština podmirit će troškove nagrada u iznosu od 40.000 kuna.

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙