FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnova zahtjeva za dječji doplatak do kraja veljače

Autor: mbuj
ZAGREB, 24. siječnja 2011. (Hina) - Korisnici doplatka za djecu, koji su to pravo ostvarili za 2010., trebaju obnoviti zahtjev do 28. veljače da im se ne prekine isplata od 1. ožujka 2011., priopćio je danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Ističe da se pravo na dječji doplatak ostvaruje za svaku godinu podnošenjem zahtjeva.

Korisnicima koji zahtjev za nastavak utvrđivanja prava na dječji doplatak podnesu nakon 28. veljače 2011. pravo pripada od dana podnošenja zahtjeva. Dakle, od 1. ožujka 2011. o pravu se odlučuje na osnovi novog zahtjeva i dohotka kućanstva ostvarena u 2010. jer je riječ o novom postupku ostvarivanja prava na dječji doplatak za 2011.

Ako je prestao radni odnos korisnika ili člana kućanstva, dohodak ostvaren u prethodnoj godini ne uzima se u izračun dohodovnog cenzusa do novog zaposlenja. Ako se, umjesto plaće, isplaćuje novčana naknada zbog nezaposlenosti, sa zahtjevom treba dostaviti rješenje o naknadi, navodi u priopćenju HZMO.

Pravo na dječji doplatak stječe korisnik ako mu ukupni dohodak u prethodnoj kalendarskoj godini po članu kućanstva ne prelazi 50 posto proračunske osnovice, odnosno 1663 kune na mjesec.

Zahtjev uz potrebnu dokumentaciju potrebno je podnijeti osobno ili poštom Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (područnoj službi, nadležnoj po mjestu prebivališta podnositelja zahtjeva).

Informacije o podnošenju zahtjeva za dječji doplatak mogu se dobiti svakim radnim danom od 8 do 16 sati na INFO telefonima Zavoda 0800 – 63 63 63 (besplatni), 01/ 4891 – 666 te na web stranici Zavoda - www.mirovinsko.hr. Osnovne informacije dostupne su i preko mobilnih uređaja na adresi: http://www.mirovinsko.hr/mobile.

(Hina) pp/xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙