FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB: Sanader se licemjerno prikazuje žrtvom

Autor: ivuc
OSIJEK, 25. siječnja 2011.(Hina) - Predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a i saborski zastupnik Dinko Burić izjavio je danas u Osijeku kako se bivši premijer Ivo Sanader posljednjim medijskim izjavama licemjerno pokušava prikazati žrtvom političkog progona.

Na konferenciji za novinare Burić je ustvrdio kako "zločin koji je počinio Sanader prema vlastitom narodu nije samo pljačka desetina miljardi kuna državnog novca, već i dužničko ropstvo hrvatskih građana te siromaštvo i bijeda koji su postali hrvatska svakodnevnica, posebice u Slavoniji i Baranji".

"Zločin je to što su 'locirani, identificirani, uhićeni' i u haaške i hrvatske zatvore transferirani hrvatski generali Gotovina, Čermak, Markač i Norac te u političkim montiranim progonima osuđeni hrvatski branitelji grada Osijeka, na čelu s Branimirom Glavašem", rekao je Burić.

Sanaderovi bi se zločini "mogli nabrajati satima i danima", ocijenio je, dodajući da ih "nije počinio sam" jer je imao pomoć suradnika, među kojima su najbliži i najpouzdaniji bili sadašnja premijerka Jadranka Kosor te potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks.

Burić je optužio Sanadera da se za provedbu takvih planova koristio službama kao što su MUP, Državno odvjetništvo i hrvatski sudovi. Ocijenio je kako je Sanader u pravu kad o radu glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića govori kao o radu po diktatu politike jer, smatra, "nitko nema više prava to tvrditi od Sanadera, koji to najbolje zna iz vlastitog iskustva, iz vremena kad je bio vladar Banskih dvora, istražitelj i progonitelj".

"Sanader se poigravao sudbinama mnogih, bez skrupula uništavao živote pojedinaca i obitelji, ali za učiniti toliko zla imao je družbu koja s pravom nosi naziv udružena zločinačka organizacija", ustvrdio je Burić i dodao da je kratica HDZ nekad značila Hrvatsku demokratsku zajednicu, a danas, rekao je, sve više zaslužuje naziv 'hrvatsko društvo zatvorenika'.

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙