FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni odbor HDSSB-a

Autor: gvin
VUKOVAR, 22. siječnja 2011. (Hina) - Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić poručio je danas s Glavnog odbora stranke, održanog u Vukovaru, da se od osnutka prije gotovo šest godina HDSSB jasno i nedvosmisleno zalaže za regionalizaciju, decentralizaciju, promjenu poreznog sustava koja bi donijela više novca lokalnoj samoupravi i ravnomjeran razvoj Hrvatske, te da je stranka zbog takvoga programa proglašavana „rušiteljem ustavnopravnog poretka i autonomašem“.

Naglasio je da se 92 posto svih poreznih prihoda slijeva u Zagreb gdje je blagajna puna a to, kazao je, "daje priliku za korupciju i kriminal".

„Sramotno je to što se premijerka Jadranka Kosor proglašava glavnim borcem protiv korupcije i kriminala jer je upravo ona godinama govorila 'Kud Ivo tu i ja'", rekao je Šišljagić te dodao da se nada „….kako će tome i biti tako“.

Rekao je da u HDZ-u postoji više udruženih zločinačkih pothvata koji su doveli do zaduženja države od 46 milijardi eura, 320.000 nezaposlenih, političke korupcije, gospodarskog kolapsa do „stanja u kojem malo tko vidi perspektivu“.

„To je zločin protiv hrvatskoga naroda i hrvatske države“, rekao jer Šišljagić naglasivši da HDZ u kontinuitetu vodi državu od 2003. godine te da je u tom periodu došlo do progona hrvatskih branitelja, kriminalizacije Domovinskog rata, isporučivanja branitelja Haagu i toga da se „hrvatski branitelji na granici love ko zečevi ne znajući za što su optuženi“.

„Dotakli smo dno života zbog HDZ-ova načina vladanja“, rekao je Šišljagić uputivši i niz kritika na račun potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa koji, kako je kazao, vrši pritisak na pravosuđe.

Šišljagić je istaknuo da je HDSSB za ulazak u EU, no ne na način kako to godinama pregovara HDZ krijući ono što je ispregovarano.

„Građani moraju biti informirani što je ispregovarano i što nas čeka u EU kako bi se na referendumu za ulazak u EU mogli izjasniti“, rekao je Šišljagić, dodavši da se informacije o pregovorima drže u tajnosti te da Hrvatska u EU želi ući kao u asocijaciju zajedničkih interesa u kojoj se hrvatskim građanima otvara perspektiva.

Istaknuo je da bi možda bilo bolje pričekati s EU i bolje se pripremiti, kako bi se svaki segment hrvatskog društva mogao ravnopravno nositi sa onima u EU.

Niz kritika uputio je na Vladine gospodarske mjere oporavka za koje, kazao je, nije jasno odakle će se osigurati novac, a skandalozno je da u tim mjerama i investicijskim projektima niti jedan nije namijenjen za Slavoniju, Baranju i Srijem koji i nadalje, istaknuo je, ostaju najnerazvijenija regija.

Šišljagić je zaključio da trenutačno ni u HDZ-u ali ni u SDP-u ne vidi odgovorne ljude u stanju da zaštite hrvatske nacionalne interese.

Predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić na samom početku vukovarskog skupa pročitao je sedam stranica dugo pismo osnivača stranke Branimira Glavaša koji se nalazi u zatvoru u Zenici, kako je rekao Burić, „politički presuđen“.

U pismu stranačkim prijateljima Glavaš poručuje da je nevin osuđen te da nastavlja borbu za dokazivanje nevinosti.

"Moja ljubav prema Bogu, prema hrvatskoj Domovini, slavonskome zavičaju i voljenom gradu Osijeku, prema sinu i obitelji, prema vama prijateljima, prema našoj plemenitoj ideji zvanoj HDSSB, ta ljubav je moj neiscrpni izvor snage, motiva i želje za neodustajanjem i napredovanjem, za nastavkom borbe za pravdu i istinu, za zajedničku daljnju borbu za bolji život naše Slavonije i Baranje, naše domovine Hrvatske", navodi Glavaš u pismu.

Na Glavnom odboru HDSSB-a danas u Vukovaru istaknuto je da stranka broji 35.000 članova i 270 ogranaka, da je na predstojećim izborima za Gradsko vijeće Vukovara stranka istaknula svoju listu koje je nositelj Vlado Horvatić te da će se nakon izbora formirati i Gradski odbor HDSSB-a, koji je prije nekoliko mjeseci raspušten.

(Hina) xgvin yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙