FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HHO sutra razmatra pritužbe M. Sanader

Autor: mvra
ZAGREB, 13. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatski helsinški odbor (HHO) sutra će na izvanrednoj sjednici razmotriti pritužbe Mirjane Sanader, supruge bivšeg premijera, koja se u pismu toj organizaciji požalila zbog kršenja ljudskih prava prema njoj i njenoj obitelji, ponajprije od strane medija, organa vlasti ali i Zagrebačke banke.

Sjednica izvršnog odbora, neslužbeno se doznaje, bit će održana sutra u 18 sati, a o njenim zaključcima javnost bi trebala biti obaviještena u subotu u 12 sati na konferenciji za novinare u Europskom domu. No, vjerojatne su i izjave za novinare odmah u petak nakon sjednice.

Mirjana Sanader požalila se HHO-u u pismu na četiri stranice navodeći da joj lani od 4. prosinca nije isplaćen osobni dohodak kojeg prima preko računa u Zagrebačkoj banci, a žali se i jer joj je prekršena zakonska odredba temeljem koje bi postupak protiv njenog supruga Ive Sanadera morao biti tajan, izvijestio je u utorak HHO.

Iako je sadržaj pisma trebao ostati nepoznat javnosti, neki mediji su objavili da se Mirjana Sanader, kad je riječ o tužbi na medije, požalila da su novinari obilazili Medicinski fakultet u Zagrebu ne bi li od profesora dobili informaciju kakva je studentica njezina kći Bruna Sanader.

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak po primitku pisma naložio je uredu HHO-a da provjeri navode iznesene u pismu Mirjane Sanader i sazvao izvanrednu sjednicu.

Od obrane bivšeg premijera nedavno se doznalo da Mirjani Sanader banka nije željela isplatiti posljednje dvije plaće zbog sudske blokade računa. Jedan od Sanaderovih branitelja, Goran Suić rekao je u utorak da je banka, nakon što je odobrila otvaranje novoga tekućeg računa Mirjani Sanader na njega prebacila novac.

USKOK protiv bivšeg premijera Ive Sanadera vodi istragu zbog zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju HEP te udruživanja s ostalim osumnjičenima u slučaju Fimi Media, odnosno izvlačenja državnog novca iz ministarstava i javnih poduzeća. Nakon pokretanja istrage na zahtjev USKOK-a sud je blokirao nekoliko bankovnih računa Sanadera i njegove uže obitelji u Hrvatskoj, poslovnog prostora u Zagrebu te udjele njega i njegove supruge u dvije tvrtke. Uz to privremeno je i oduzeta kolekcija umjetnina obitelji Sanader.

Sanader se od 10. prosinca nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Austriji gdje je uhićen temeljem hrvatske tjeralice zbog sumnje u umiješanost u korupciju.

(Hina) xmvr yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙