FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordni prihodi McDonald'sa u 2010.

Autor: mkuz
NEW YORK, 25. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Američki div brze prehrane McDonald's priopćio je u ponedjeljak da je u 2010. poslovao s dobiti na krilima rekordnih prihoda, a najavio je i više cijene za ovu godinu zbog poskupljenja namirnica.

Neto dobit porasla mu je u prošloj godini pet posto u odnosu na prethodnu godinu i iznosila je 4,95 milijardi dolara. U četvrtom tromjesečju dobit je pak umanjena dva posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznosila je 1,24 milijarde dolara, izvijestio je lanac restorana brze prehrane.

Cjelogodišnji prihodi dosegnuli su rekordnu 24,1 milijardu dolara i uvećani su za šest posto u odnosu na prethodnu godinu. U četvrtom tromjesečju iznosili su 6,2 milijarde dolara, što je četiri posto više u odnosu na isto razdoblje godinu ranije.

"Dobro smo počeli 2011. godinu - naš se zamah nastavlja u siječnju i očekujemo da će usporediva prodaja u svijetu porasti za četiri do pet posto", rekao je.

Usprkos oštroj zimi prodaja je u četvrtom tromjesečju porasla i u SAD-u i u Europi, i to za 4,4 odnosno 3,4 posto, priopćeno je iz tvrtke, uz napomenu da je rast zabilježen u svim prošlogodišnjim tromjesečjima i u svim dijelovima svijeta.tvrtprošle godine McDonald's ima više od 32 tisuće restorana u 117 zemalja, izvijestio je o rastu prodaje u svim dijelovima svijeta.

Japan, Australija i Kina predvodili su 5,5-postotni rast na tržištima Azije, Pacifika, Bliskog Istoka i Afrike.

Tvrtka je u prosincu najavila otvaranje 200 novih restorana u Kini, na čijem tržištu bilježi snažan rast.

U McDonald'su također najavljuju povećanje cijena u ovoj godini kako bi amortizirali očekivano poskupljenje 10 prehrambenih namirnica na koje otpada 75 posto ukupnih troškova pripreme hrane. Očekuju da će cijene u ovoj godini porasti u Sjedinjenim Državama u rasponu od dva do 2,5 posto, te između 3,5 i 4,5 posto na europskom tržištu.

Popis McDonald'sovih najvažnijih namirnica u SAD-u uključuje govedinu, piletinu, svinjetinu, krušne i mliječne proizvode, kolu, kečap i ostale umake, te voće i povrće.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙