FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit JPMorgana nadmašila očekivanja

Autor: mkuz
NEW YORK, 14. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Američka banka JPMorgan Chase&Co izvijestila je u petak o neočekivano snažnoj tromjesečnoj dobiti zahvaljujući smanjenim gubicima na lošim zajmovima koji su joj omogućili odmrzavanje dvije milijarde dolara rezervi.

JPMorgan, prva među velikim američkim bankama koja je objavila poslovno izvješće za prošlo tromjesečje, izvijestio je tako o rastu dobiti u prethodnom tromjesečju na 4,8 milijardi dolara, ili 1,12 dolara po dionici, s 3,3 milijarde, ili 74 centa po dionici, u istom razdoblju prethodne godine.

Analitičari su u prosjeku očekivali dobit u visini jednog dolara po dionici.

Prihodi su porasli za šest posto na 26,7 milijardi dolara.

U banci takav rezultat obrazlažu padom nenaplativih zajmova, koji su joj omogućili da smanji rezervacije u odjelu za kreditne kartice za dvije milijarde dolara.

Odjel za hipoteke još uvijek slabo posluje, s obzirom na rastući broj parnica povezanih s vrijednosnim papirima utemeljnim na hipotekama koje je banka prodavala ulagačima. Banka je bila prisiljena izdvojiti dodatnih 1,5 milijardi dolara za pokrivanje troškova nagodbi povezanih s parnicama. Dodatni je uteg i slabi interes za kupnju nekretnina.

"Iako se i dalje sučeljavamo s izazovima, postoje naznake stabilnosti i povratka rastu i na svjetskom tržištima kapitala i u američkom gospodarstvu", zaključio je izvršni direktor Jamie Dimon.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙