FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrhovni sud- troje novih sudaca

Autor: mvra
ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Državno sudbeno vijeće (DSV) danas je sucima Vrhovnoga suda imenovalo suca Županijskoga suda u Varaždinu Damira Kontreca te sutkinje zagrebačkoga Županijskog suda Jasenku Žabčić i Marinu Paulić.

Sutkinja Općinskoga suda u Zlataru Tanja Pavelin-Borzić imenovana je za kaznenu sutkinju zagrebačkoga Županijskog suda, a na istom sudu za suce građanskog odjela imenovane su dosadašnje sutkinje Općinskoga građanskog suda u Zagrebu Iris Gović, Ana Gradišek i Vlasta Feuš.

Za suce Županijskoga suda u Velikoj Gorici izabrani su Zinka Bulka, dosadašnja predsjednica Općinskoga suda u Vrbovcu, i Goran Škugor, sudac Općinskoga građanskog suda u Zagrebu.

Sucima Visokoga prekršajnog suda imenovani su Tomislav Tomašić, Gordana Korotaj i Mirjana Margetić.

Sudac Općinskoga suda u Čakovcu Milko Sambolek i sutkinja Općinskoga suda u Varaždinu Božica Mišak imenovani su sucima Županijskoga suda u Varaždinu.

Sucima Trgovačkoga suda u Varaždinu imenovani su sudski savjetnik u Visokome trgovačkom sudu Radovan Raduka i sudska savjetnica u Općinskome sudu u Čakovcu Iris Hatvalić-Nemec, a za suce Trgovačkoga suda u Dubrovniku imenovane su pravnice Katarina Franković i Anka Muhoberac.

DSV danas je imenovao i suce Općinskoga građanskog suda u Zagrebu, općinskih sudova u Splitu, Varaždinu, Rijeci, Županji i Vinkovcima te prekršajnih sudova u Varaždinu, Virovitici, Slavonskome Brodu i Šibeniku.

DSV u sadašnjem sastavu održat će, kako se očekuje, još jednu ili dvije sjednice, nakon čega će članovi tog tijela biti izabrani po novom zakonu o DSV-u. To je tijelo mjerodavno za imenovanja i razrješenja sudaca, odlučivanja o stegovnoj odgovornosti sudaca i za skidanje njihova imuniteta.

(Hina) xmvr yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙