FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bozanić i Eterović u Papinskom vijeću za evangelizaciju

Autor: macu
ZAGREB, 5. siječnja 2011. (Hina) - Tiskovni ured Svete Stolice objavio je danas imena članova nedavno osnovanoga Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije na čijem je čelu nadbiskup Rino Fisichella, a među članove toga novog tijela papa Benedikt XVI. imenovao je i zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i nadbiskupa Nikolu Eterovića, generalnog tajnika Sinode biskupa.

Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije, kako javlja IKA, osnovano je 12. listopada 2010. objavom apostolskog pisma Benedikta XVI. u obliku motu proprija, naslovljenog "Ubicumque et semper".

Kršćanska se vjera, premda je nazočna u tradicionalnim i obrednim priredbama, nastoji isključiti iz najznačajnijih trenutaka ljudskog života, kao što je rođenje, patnja i smrt. Premda je u nekim narodima sačuvana živa tradicija pobožnosti i narodne religioznosti, ipak postoji opasnost da se ta moralna i duhovna baština izgubi pod utjecajem sekularizacije i navale sekta.

Jedino nova evangelizacija jamči rast čiste i duboke vjere koja može preobraziti tradiciju u snagu istinske slobode, pod uvjetom da se u tim zemljama obnovi kršćansko tkivo crkvenih zajednica, stoji, uz ino, u motu propriju s kojim je osnovano to Papinsko vijeće.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙