FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat policije protiv smanjenja mirovina

Autor: tkol
ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Sindikat policije Hrvatske (SPH) reagirao je danas na Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba, oštro se usprotivivši smanjenju mirovina policijskih službenika, o čemu su, kako navode u priopćenju, izvijestili i predsjednicu vlade Jadranku Kosor.

SPH tvrdi kako mirovine policijskih službenika nisu povlaštene te su mišljenja kako je u budućnosti potrebno učiniti sve da se one poboljšaju kada se Hrvatska gospodarski oporavi, a do tada bi se, kako navode, trebale barem održati na dosadašnjoj razini.

Kako netko može smatrati povlaštenom mirovinu od 2500 do 3000 kuna i uopće razmišljati o njihovom smanjenju osobito kada se radi o mirovinama policijskih službenika, pitaju se sindikalci, napominjući kako trenutno uvjete za mirovinu mogu ostvariti samo oni policijski službenici koji su radili policijski posao tijekom cijelog trajanja Domovinskog rata. Riječ je o posebno osjetljivoj kategoriji na kojoj se ne bi smjelo štedjeti i umanjivati stečena prava, već težiti njihovom poboljšanju.

Od vlade također traže uključivanje predstavnika SPH u radnu skupinu za izradu nacrta tog zakonskog prijedloga, poručujući kako su u cilju zaštite prava policijskih službenika, spremni poduzeti sve potrebne sindikalne akcije.

(Hina) xpp/xkt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙