FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor hrvatske brodogradnje traži sastanak s premijerkom

Autor: dsil
RIJEKA, 20. siječnja 2011. (Hina) - Predsjednik Odbora hrvatske brodogradnje Juraj Šoljić zatražio je dopisom od premijerke Jadranke Kosor da organizira sastanak predstavnika Vlade, resornih ministarstava, uprava brodogradilišta i Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) na kojem bi se izvijestilo o izvješću Europske komisije o ocjeni planova preustroja brodogradilišta.

Kako stoji u dopisu, Odbor hrvatske brodogradnje obraća se predsjednici Vlade u ime više od 13.000 zaposlenih u brodogradilištima i oko 35.000 radnika vezanih uz brodogradilišta, članova obitelji, kooperanata i dobavljača.

Odbor očekuje da će od premijerke dobiti informacije o statusu procjene planova preustroja i skidanju zabrane na ugovaranje novih poslova.

Odbor hrvatske brodogradnje tijelo je Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) koje okuplja sindikalne povjerenika SMH-a u brodogradilištima.

Inače, Europska komisija je u ponedjeljak objavila da ni taj dan ni sljedećih dana ne treba očekivati odluku ili mišljenje o planovima za restrukturanje hrvatskih brodogradiliša, koji još nisu potpuni te da Komisiji trebaju dodatne informacije.

"Europska komisija neće donijeti nikakvu odluku ili objaviti mišljenje o planovima za restruktiranje hrvatskih brodogradilišta danas ili sljedećih dana", rekao je u ponedjeljak Dirk Lange, glavni pregovorač Europske komisije za pregovore s Hrvatskom.

Slično je tada rekla i Natasha Butler, glasnogovornica povjerenika za proširenje, koja je kazala da Komisija nastavlja raditi s hrvatskim vlastima na tom pitanju. Iako i hrvatska Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i Komisija čini sve što mogu kako bi se poboljšali planovi i osigurala njihova usklađenost s pravilima o državnim potporama, u ovom trenutku ne postoji vremenski rokovi za konačne zaključke o tim planovima za restrukturiranje, rekla je Butler početkom ovog tjedna.

(Hina) xdsil yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙