FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihodi EasyJeta porasli unatoč gubicima u prosincu

Autor: mkuz
LONDON, 20. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Niskobudžetni britanski avioprijevoznik Easyjet izvijestio je u četvrtak da ga je prometni kaos uzrokovan neuobičajeno hladnim vremenom u prosincu stajao 18 milijuna funti.

Prosvjedi kontrolora leta u zadnjem tromjesečju lani koštali su ga daljnjih šest milijuna funti. Utjecaj tih poremećaja u poslovanju na prihode procijenjen je na sedam milijuna funti.

Unatoč tome, prihodi su u posljednja tri mjeseca prošle godine porasli za 7,5 posto na 654 milijuna funti, dok se broj putnika povećao za 8,8 posto na 11,9 milijuna, ističu u Easyjetu.

Prognoziraju ipak da će zbog poskupljenja goriva u prvoj polovini fiskalne godine koja završava krajem ožujka zabilježiti veće gubitke nego u istom razdoblju prethodne godine, i to u rasponu od 140 milijuna do 160 milijuna funti. U odgovarajućem razdoblju prethodne godine iznosili su 78,7 milijuna funti.

Poput većine avioprijevoznika koji posluju na sjevernoj hemisferi, Easyjet ostvaruje glavninu dobiti u sezoni ljetnih odmora.

Tvrtka je također objavila da je povećala udio u europskom tržištu.

"U uvjetima teških prilika u općem gospodarstvu, koje su dodatno pogoršali nepovoljni vremenski uvjeti i prosvjedi kontrolora zračnog prometa, Easyjet je imao dobru poslovnu izvedbu u prodaji karata i ukupnom rastu prihoda i poboljšao je svoju poziciju u kontinentalnoj Europi", rekla je izvršna direktorica zrakoplovne tvrtke Carolyn McCall.

Također je pozvala vladu da "razumnim zakonodavstvom regulira zračne luke i kontrolu zračnog prometa".

Teški vremenski uvjeti naglasili su potrebu za investiranjem u infrastrukturu zračne luke kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje putničkog prometa, naglasila je.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙