FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: skupina arhitekata podnijela ostavke

Autor: pgas
SPLIT, 18. siječnja 2011. (Hina) - Petero članova predsjedništva Društva arhitekata "Split" (DAS) i dvoje urednika DAS-ova portala podnijelo je pismene ostavke zbog neslaganja s vodstvom tog društva jer je u "klijentelističkom" odnosu s gradskom upravom, odnosno gradonačelnikom Željkom Kerumom čija nevjenčana supruga je investitor planirane gradnje ugostiteljskog objekta u park šumi Marjan tik uz morsku obalu, zbog čega je u prošlu nedjelju prosvjedovalo više tisuća Splićana.

Pisanu ostavku su potpisali arhitekti Danira Matošić-Matičević, Jelena Zanchi, Dinko Peračić, Marijana Bronzović, Mirjana Beganović te glavna urednica i član uredništva DAS-ova internetskog portala Miranda Veljačić i Dejan Stubnja.

"Istupi predsjednika (Jurice Jelavić) i pojedinih članova predsjedništva DAS-a srozali su ugled i obezvrijedili to društvo te izgradili klijentelistički, a ne partnerski udnos s gradskom upravom. Najsvježiji primjer takva ponašanja su događaji u vezi s planiranom gradnjom na sjevernoj strani Marjana", navodi se u pisanoj ostavci skupine članova DAS-a.

Podsjeća se kako je riječ o tome da je za izgradnju ugostiteljskog objekta na Marjanu, investitor kojega je tvrtka u vlasništvu Kerumove nevjenčane supruge Fani Horvat, raspisan pozivni, a ne javni natječaj te da je predsjednik DAS-a Jurica Jelavić među petero pozvanih arhitekata na taj natječaj.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙