FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peta optužnica u slučaju Indeks

Autor: amat
ZAGREB, 17. siječnja 2011. (Hina) - Prodaja ispita na zagrebačkom Prometnom fakultetu dovela je do još jedne USKOK-ove optužnice u slučaju Indeks kojom je ovaj put obuhvaćeno 18 osoba, uglavnom profesora, ali i student koji je za 2500 eura "položio" čak 11 ispita.

Riječ je o petoj optužnici u slučaju Indeks u kojemu je na meti USKOK-a i policije bila korupcija na zagrebačkom sveučilištu.

Novom optužnicom prijavljeno je 12 profesora, jedan zaposlenik fakulteta, tri posrednika i dvoje studenata.

Uz studenta "rekordera" optužena je i njegova kolegica, također izvanredna studentica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koja je "osigurala" da joj šest profesora Fakulteta prometnih znanosti u indeks upišu ocjene "bez regularnog pristupanja provjeri znanja". U njenom se slučaju ne navodi da je profesorima isplatila novac, ali ni ne objašnjava kako je osigurala da joj izađu u susret.

U trećem slučaju student Tehničkog veleučilišta u Zagrebu je predao novac i indeks posredniku koji ih je predao "drugoj osobi" koja je od dvojice profesora Fakulteta prometnih znanosti zatražila da za novčanu naknadu u indeks upišu ocjene bez da student stvarno polaže ispite, što su profesori i učinili, ističu u USKOK-u.

Sva nedjela dogodila su se od studenog 2007. do rujna 2008. izvijestio je USKOK na svojim internetskim stranicama.

Do sada su nepravomoćno presuđene kupoprodaje ispita u tri slučaja, odnosno po tri USKOK-ove optužnice - dvije se odnose na Fakultet prometnih znanosti, a jedna na Ekonomski fakultet.

Četvrta optužnica zbog korupcije na Fakultetu prometnih znanosti podignuta je krajem svibnja prošle godine i taj prvostupanjski postupak još traje.

(Hina) xam yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙