FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optužnica za pronevjeru u osječkome "Ukopu"

Autor: ivuc
OSIJEK, 11. siječnja 2011.(Hina) - Osječko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv A.M. (65), B.Đ. (60), I.A. (60) i Z.H. (61) zbog pronevjere, krivotvorenja službene isprave te poticanja na ta kaznena djela u osječkome Pogrebnom poduzeću "Ukop", izvijestilo je državno odvjetništvo na internetskim stranicama navodeći da je riječ o trgovačkom društvu sa sjedištem u Osijeku.

Optužnica okrivljenice A.M. i B.Đ. tereti da su od 26. veljače 1999. do 20. kolovoza 2006., kao prodavačice-administratori u toj osječkoj tvrtki, na poticaj ostalih dviju okrivljenica, protupravno prisvajale novac naplaćen od kupaca opreme i usluga njihove tvrtke te da su je tako oštetile za 587.129 kuna.

Tereti ih se da su, radi prikrivanja tog prisvajanja, naknadno na izdanim računima i specifikacijama dnevnog prometa neistinito upisivale da su kupci spomenutu opremu i usluge plaćali čekovima.

Okrivljenu I.A. tereti se da je 10. rujna 2008., kao blagajnica te tvrtke, protupravno prisvojila 39.485 kuna, naplaćenih od jednog kupca.

Okrivljenu Z.H. tereti se da je 10. rujna 2008., kao financijski knjigovođa te tvrtke, protupravno prisvojila 7496 kuna naplaćenih od jednog kupca, a kako bi to prikrila i kako bi prikrila to što je okrivljena I.A. prisvojila 39.485 kuna, u poslovne je knjige neistinito upisala da su spomenute svote plaćene čekovima.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙