FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tenor Placido Domingo primio španjolsko odličje

Autor: bnov
MADRID, 15. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Španjolski tenor Placido Domingo nagrađen je odličjem za umjetnost i književnost španjolske vlade povodom 70. rođendana koji će proslaviti 21. siječnja u Kraljevskom kazalištu u Madridu, objavilo je španjolsko ministarstvo kulture.

Tim se priznanjem želi "odati priznanje iznimnoj umjetničkoj karijeri pjevača i dirigenta kao i promotora španjolske glazbe", piše u priopćenju ministarstva.

Rođen 21. siječnja 1941. u Madridu, Placido Domingo postao je "jedan od ambasadora Španjolske i njezine kulture u svijetu", ističe vlada.

Tenor će proslaviti 70. rođendan u Madridu s nizom nastupa u Gluckovoj operi "Ifigenija na Tauridi" u kojoj tumači Oresta u Kraljevskom kazalištu.

Za 21. siječnja sprema se posebna izvedba u kojoj će sudjelovati pjevači iz čitavog svijeta obilježavajući Domingov rođendan.

Placido Domingo operirao je početkom ožujka 2010. rak debelog crijeva. Najaktivniji je tenor na svijetu: pjevač, profesor, dirigent, direktor opera u Los Angelesu (do 2014.) i Washingtonu (do lipnja ove godine).

(Hina) xbnš ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙