FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: veći dio potražnje nepodmiren

Autor: scvi
ZAGREB, 14. siječnja 2011. (Hina) - Na Tržištu novca i danas je potražnja većim dijelom ostala nepodmirena jer su kreditori inzistirali na višim kamatnim stopama, na koje tražitelji pozajmica nisu željeli pristati.

Danas je prijavljeno 178,5 milijuna kuna potražnje, što je gotovo 20 posto manje nego jučer.

Istodobno, ponuda je smanjena 11 posto, na 153,5 milijuna kuna.

Većina prometa odnosila se na prekonoćne pozajmice, kojih je plasirano 77 milijuna kuna, uz kamatnu stopu od 0,61 posto, što je 0,06 postotnih bodova više nego jučer.

Također, odobreno je 1,5 milijuna kuna pozajmica s rokom vraćanja za tri mjeseca, po cijeni od 4 posto, što je 2,8 postotna boda više nego jučer.

Ukupni promet na Tržištu novca danas je dosegnuo 78,5 milijuna kuna, pri čemu je prosječna kamatna stopa porasla s jučerašnjih 0,58 na 0,67 posto.

„Petak na Tržištu novca nisu obilježile značajnije oscilacije u tržišnim kretanjima. Potražnja je zbog niske kamatne stope većim dijelom ostala nepodmirena, budući da su kreditori inzistirali na većoj stopi na svoja sredstva. Najveći dio ugovorenog prometa odnosi se na prekonoćne pozajmice, uz jednu ročnu pozajmicu na tri mjeseca. Prosječna kamatna stopa bilježi lagani porast te je iznosila 0,67 posto", navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙