FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: znatan pad cijene novca

Autor: scvi
ZAGREB, 7. siječnja 2011. (Hina) - Zbog manjeg udjela ročnih pozajmica u ugovorenom prometu nego proteklog trgovinskog dana, na Tržištu novca danas je prosječna kamatna značajno pala.

Danas je prijavljeno 132,46 milijuna kuna potražnje, dok je ponuda dosegnula 107,46 milijuna kuna.

Većina prometa odnosila se prekonoćne pozajmice, kojih je plasirano 55 milijuna kuna, uz kamatnu stopu od 0,62 posto, što je 0,01 postotni bod manje nego u srijedu.

Odobreno je i 2,46 milijuna kuna pozajmica s rokom vraćanja za 3 mjeseca, uz kamatu od 2,84 posto.

Ukupni promet na Tržištu novca danas je dosegnuo 57,46 milijuna kuna, a prosječna kamatna stopa je smanjena s u srijedu zabilježenih 1,34 na 0,71 posto.

„Pred kraj razdoblja održavanja obvezne pričuve potražnja za prekonoćnim pozajmicama u laganom je padu. Ponuda kratkoročnih viškova nije u potpunosti iskorištena, budući da su kreditori inzistirali na višoj kamatnoj stopu od one po kojoj su korisnici prijavili svoju potražnju. Uz prekonoćne pozajmice ugovorene su i pozajmice na rok od 3 mjeseca uz kamatnu stopu od 2,84 posto. Zbog manjeg udjela ročnih pozajmica u ugovorenom prometu nego proteklog dana, prosječna kamatna značajno je pala, na 0,71 posto", navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙