FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: HDZ 1990. smijenio člana predsjedništva

Autor: zkre
MOSTAR, 14. siječnja 2011. (Hina) - Čelnici dvaju HDZ-a u BiH Dragan Čović i Božo Ljubić ocijenili su u petak da ništa ne može spriječiti suradnju tih dviju stranaka, komentirajući odluku čelništva HDZ-a 1990. da razriješi člana predsjedništva te stranke Stjepana Krešića koji se javno usprotivio odluci o savezu dviju najsnažnijih hrvatskih stranaka u BiH.

"Protiv Stjepana Krešića pokrenut je stegovni postupak jer je odbijao prihvatiti odluke sa sjednica predsjedništva", rekao je Ljubić nakon sastanka s Čovićem o zajedničkom nastupu dviju stranaka u vlasti.

Iz HDZ-a 1990. danas je priopćeno da je "dosadašnji član predsjedništva HDZ-a 1990 Stjepan Krešić razriješen sa svih stranačkih dužnosti, a istodobno je pokrenut i stegovni postupak pred visokim sudom časti".

"Te odluke su donesene jer je Stjepan Krešić djelovao protiv politike utvrđene na sjednicama predsjedništva i središnjeg odbora", precizira se u priopćenju.

Krešić je u izjavi za medije rekao kako se protivi sporazumu s HDZ-om BiH te da će velik broj članova zbog toga istupiti iz stranke.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je da pojedinačni slučajevi neće poremetiti suradnju.

"Ne postoji osoba i problem koji mogu poremetiti odnose ovih dviju stranaka koje su legitimni hrvatski predstavnici u BiH", rekao je Čović.

Opetovao je kako su on i Ljubić za posjeta Zagrebu "dobili apsolutnu potporu predsjednika Josipovića i premijerke Kosor za sve što smo radili u posljednjih nekoliko mjeseci".

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙