FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva HDZ-a BiH o odluci SDP-a da koaliciju ponudi drugima

Autor: zkre
MOSTAR, 15. prosinca 2010. (Hina) - Dva HDZ-a u Bosni i Hercegovini ocijenili su u srijedu pustolovinom službenu najavu SDP-a BiH da izbaci te dvije hrvatske stranke iz vlasti koje su na prošlim izborima u BiH osvojile 90 posto glasova hrvatskih birača.

"To je pokus koji je odmah osuđen na propast i došli bismo u mnogo gore stanje nego je bilo u zadnje četiri godine. Ne može se zanemariti volja jednoga, drugog ili trećeg naroda, pa ni Hrvata u BiH", rekao je glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota.

HDZ BiH blokirat će uspostavu vlasti u zemlji ako SDP pokuša istisnuti iz vlasti dvije vodeće hrvatske političke stranke, rekao je Relota.

Glasnogovornik HDZ-a 1990. Veso Vegar pisanom je izjavom pozvao SDP da poštuje volju hrvatskih birača u BiH.

"Držimo da SDP treba poštivati izbornu volju građana, ali i naroda jer je BiH višenacionalna i složena država. U vladajućoj većini mora biti zastupljen i većinski hrvatski izborni legitimitet", rekao je Vegar.

Dva HDZ-a u BiH imaju legitimitet zastupati Hrvate u vlasti, dodao je.

SDP je nakon sjednice predsjedništva stranke sinoć u Sarajevu u srijedu priopćio da će ponuditi programsku platformu za uspostavu vlasti u Federaciji BiH i državi Stranci demokratske akcije, Narodnoj stranci Radom za boljitak i HSP-u BiH koje su osvojile mali broj glasova hrvatskih birača u BiH.

(Hina) xzkre yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙