FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik južnokorejskog parlamenta s hrvatskim dužnosnicima

Autor: kgab
ZAGREB, 13. siječnja 2011. (Hina) - Predsjednik južnokorejske Narodne skupštine Hee Tae Park, koji boravi u posjetu Hrvatskoj, sastao se u četvrtak u Zagrebu sa svojim domaćinom, predsjednikom Hrvatskog sabora Luka Bebićem, hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem i premijerkom Jadrankom Kosor s kojima je razgovarao o unapređenju bilateralne suradnje, a posebice na gospodarskom području.

Hrvatska i Republika Koreja imaju dobre odnose, ali bi njihova gospodarska suradnja mogla biti snažnija, ocijenili su nakon susreta Hee Tae Park i Bebić.

"Sljedeće godine slavimo 20. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja, no unatoč razmjerno dugoj tradiciji naših diplomatskih odnosa, trgovinska razmjena je skromna, a gospodarska aktivnost nije dostatna", rekao je Hee Tae Park u izjavi za novinare.

"U ovome trenutku se možda čini da robnu razmjenu nije moguće povećati odjednom. Međutim, držim da je moguće povećati broj korejskih turista u Hrvatskoj. Mnogi od njih znaju od prošle godine da je Hrvatska lijepo odredište i vjerujem da će se ove godine povećati broj korejskih turista u Hrvatskoj, a ja ću se i osobno potruditi da se to dogodi", kazao je.

"Mogućnosti unaprjeđenja suradnje su vrlo velike, posebice gospodarske, jer su interesi obostrani. Koreju zanima riječka luka i to je izrečeno u nekoliko navrata", rekao je Bebić novinarima.

Heea Taea Parka primio je i predsjednik Republike Ivo Josipović koji je korejskom dužnosniku prenio želju Hrvatske za skorim i miroljubivim rješavanjem napetosti na korejskom poluotoku.

U sklopu obilježavanja dvadesete obljetnice diplomatskih odnosa dviju zemalja, predviđen je niz aktivnosti tijekom 2012. godine među kojima bi se poseban naglasak stavio na privlačenje korejskih investicija i turista, priopćio je Ured predsjednika nakon sastanka.

Premijerka Kosor je u razgovoru s Heeom Taeom Parkom u potpunosti poduprla nastojanja da se očuva mir i stabilnost na korejskom poluotoku.

Također je razgovarala sa svojim gostom o turizmu, gospodarskoj djelatnosti u kojoj je moguće znatno poboljšati suradnju, a predstavila je i mogućnosti hrvatskih luka za transport južnokorejske robe na tržišta srednje i jugoistočne Europe.

Čestitavši Hrvatskoj na završnoj fazi pregovora s Europskom unijom, predsjednik korejske Narodne skupštine izrazio je uvjerenje da će suradnja Koreje i Hrvatske, kao 28. članice Europske unije, sve više rasti.

(Hina) xkga/xbcav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙