FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odnosi RH i J.Koreje dobri

Autor: kgab
ZAGREB, 13. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatska i Republika Koreja imaju dobre odnose, ali bi njihova gospodarska suradnja mogla biti snažnija, izjavili su u četvrtak u Zagrebu predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednik južnokorejske Narodne skupštine Hee Tae Park.

"Sljedeće godine slavimo 20. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja, no unatoč razmjerno dugoj tradiciji naših diplomatskih odnosa, trgovinska razmjena je skromna, a gospodarska aktivnost nije dostatna", rekao je Hee Tae Park u izjavi za novinare nakon susreta s Bebićem.

"U ovome trenutku se možda čini da robnu razmjenu nije moguće povećati odjednom. Međutim, držim da je moguće povećati broj korejskih turista u Hrvatskoj. Mnogi od njih znaju od prošle godine da je Hrvatska lijepo odredište i vjerujem da će se ove godine povećati broj korejskih turista u Hrvatskoj, a ja ću se i osobno potruditi da se to dogodi", kazao je.

Bebić je, izrazivši nadu da će ovaj posjet pridonijeti unaprjeđenju južnokorejsko-hrvatskih odnosa, dodao da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja i da im je suradnja dobra.

Predsjednik Sabora je podsjetio da su četiri hrvatska ministra vanjskih poslova dosada imali kontakte ili posjetili Južnu Koreju te da je u posjetu bio i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Istaknuo je da su vrlo su intenzivni parlamentarni odnosi te da postoje skupine prijateljstva koje surađuju.

"Mogućnosti unaprjeđenja suradnje su vrlo velike, posebice gospodarske, jer su interesi obostrani. Koreju zanima riječka luka i to je izrečeno u nekoliko navrata", rekao je Bebić novinarima.

Riječka luka najbliža je pomorska luka za izlazak Južne Koreje na tržišta srednje i istočne Europe.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙