FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upravi LRH prihvatljiva ponuda SN Holdinga

Autor: dduk
ZAGREB, 13. siječnja 2011. (Hina) - Uprava Liburnia Riviera Hotela (LRH) smatra da je ponuda SN holdinga za preuzimanje LRH prihvatljiva u pogledu cijene i drugih elemenata, kaže se u mišljenju Uprave LRH objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

SN holding je 4. siječnja ove godine objavio ponudu za preuzimanje opatijskih Liburnia Riviera Hotela u kojoj dioničarima nudi 2.250 kuna po dionici.

SN Holding u vlasništvu ima 61,13 posto dionica LRH-a, a predmet ponude za preuzimanje su preostale dionice.

Uprava LRH-a u mišljenju zaključuje da je ponuđena cijena nešto viša od propisane najniže cijene te da je sukladno sadašnjim uvjetima poslovanja prihvatljiva.

Uprava također smatra da je "način i rok plaćanja dionica prihvatljiv većini potencijalnih prihvatitelja ponude", a prihvatljivim ocjenjuje i namjere SN Holdinga o budućem poslovanju LRH-a, strateškim planovima i statusu zaposlenih.

U izjavi članova Uprave o njihovoj namjeri da prihvate ili odbiju ponudu za preuzimanje, navodi se da članica Uprave Mirjana Mogorović iskazuje namjeru da zadrži sve dionice LRH koje posjeduje.

Predsjednik Uprave Kristjan Staničić i članovi Uprave Igor Šehanović i Đurđica Popratina ne posjeduju dionice LRH, navodi se u mišljenju i dodaje da članovi Uprave jasno i nedvosmisleno izražavaju očitovanje da ne postoji sporazum niti jednog člana Uprave s ponuditeljem (SN Holdingom) u vezi ponude za preuzimanje.

Također se navodi da je Uprava u zakonom predviđenom roku mišljenje predočila predstavnicima radnika LRH te da u zakonom predviđenom roku nije zaprimila mišljenje Radničkog vijeća LRH o ponudi za preuzimanje.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙