FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: obustavljeno trgovanje dionicama LRH-a zbog ponude za preuzimanje

Autor: tper
ZAGREB, 4. siječnja 2011. (Hina) - Zagrebačka burza danas je obustavila trgovanje dionicama Liburnia Riviera Hotela (LRH) u trajanju od 9 do 11 sati nakon što je SN Holdingu odobrena objava ponude za preuzimanje te opatijske tvrtke.

Kako se navodi u obrazloženju tog rješenja, Burza je danas uvidom na internetske stranice Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) uočila rješenje kojim se SN holdingu odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje LRH-a.

U rješenju Hanfe se navodi da je Agencija utvrdila kako je cijena od 2.250 kuna po dionici koju SN holding ističe u ponudi za preuzimanje odgovara zakonskim kriterijima.

Kako rješenje Hanfe sadrži informaciju o cijeni ponude za preuzimanje za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionice LRH-a, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagače i to na način da se trgovina dionicama te opatijska tvrtke obustavi za vrijeme koje je potrebno da se javnost na potpun i točan način informira o sadržaju Rješenja Agencije, navodi se u obrazloženju Zagrebačke burze.

Zadnja cijena dionice LRH-a u jučerašnjem trgovanju na Burzi bila je 2.180 kuna, odnosno 3,81 posto viša nego u petak, a njome je bilo protrgovano 254.000 kuna.

(Hina) xtp ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙