FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SN holding objavio ponudu za preuzimanje LRH-a

Autor: tper
ZAGREB, 4. siječnja 2011. (Hina) - SN holding danas je na Zagrebačkoj burzi objavio ponudu za preuzimanje opatijskih Liburnia Riviera Hotela (LRH) u kojoj dioničarima nudi 2.250 kuna po dionici.

Ponuda će, kako se navodi, biti objavljena u Narodnim novinama i ostalim dnevnim i tjednim novinama, a rok od 28 dana za prihvaćanje ponude počinje teći od dana posljednje objave.

Temeljni kapital LRH iznosi 968,4 milijuna kuna i podijeljen je na 302.641 redovne dionice na ime, pojedinačnog nominalnog iznosa od 3.200 kuna.

SN holding je imatelj 185.005 dionica LRH, što predstavlja 61,13 posto svih dionica s pravom glasa, a predmet ponude za preuzimanje su sve preostale redovne dionice.

SN holding navodi kako će ponuda za preuzimanje utjecati na buduće poslovanje LRH na način da će nastaviti poslovati sukladno svim dosadašnjim planovima, nastaviti pratiti aktualna događanja na financijskim tržištima i trendove u turizmu te pojačati napore kako bi se ostvario daljni porast poslovanja.

Također se navodi kako će SN holding putem svojih upravljačkih prava ostvariti svoje strateške planove koji znače nastavak unapređivanja poslovanja turističkih objekata, a nastavit će se ulaganja u podizanje kvalitete usluga, u obnovu kapaciteta i u razvoj ljudskih resursa.

Ponuditelj (SN holding) smatra kako ponuda za preuzimanje neće ni na koji način utjecati na zaposlenike LRH te navode kako se politika zapošljavanja i radnopravni status radnika neće mijenjati.

Također se ne namjerava mijenjati poslovna djelatnost LRH kao niti mjesto obavljanja poslovanja.

Novi članovi Nadzornog odbora predloženi su od strane SN holdinga i o njima će odlučivati glavna skupština LRH. Što se tiče Uprave, SN holding se zalaže da uz postojeće članove Uprave budu imenovani i novi stručnjaci različitih specijalnosti radi bolje učinkovitosti.

U ponudi za preuzimanje se navodi i kako se primanja članova Uprave i NO također neće značajnije mijenjati.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙