FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GO HDZ-a: u Zagrebu izglasovan dosad najgori proračun

Autor: dmak
ZAGREB, 21. prosinca 2010. (Hina) - U zagrebačkoj Gradskoj skupštini izglasovan je dosad najgori proračun i služi jedino očuvanju vlasti, ustvrdio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Jasen Mesić.

Roditelji će morati izdvojiti više od 70 milijuna kuna više za dječje vrtiće, a za provedbu malih komunalnih akcija predviđeno je 100 milijuna kuna manje dok je istodobno povećana svota namijenjena uredu gradonačelnika i Gradskom uredu za financije, upozorio je Mesić.

"Godinama smo svi taoci frakcijskih borbi unutar SDP-a, koji na probleme reagira 'guranjem glave u pijesak', a jučer prigodom donošenja proračuna ponovno smo svjedočili 'cirkuskoj dosljednosti' SDP-a", istaknuo je Mesić.

Nedosljednim smatra što na gradskoj razini SDP "gura probleme pod tepih", a na državnoj razini njegov predsjednik Zoran Milanović poziva na izbore želeći izazvati kaos i blokirati proces pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji. "Predsjednik SDP-a govori jedno (Milanović), a predsjednik zagrebačkoga SDP-a i Kluba zastupnika SDP-a (Davor Bernardić) drugo pa bi jedan od njih trebao podnijeti ostavku", rekao je Mesić.

Upozorio je kako će gubitak Zagrebačkog holdinga biti veći od 300 milijuna kuna te da prijeti kaos i blokada razvoja grada, a nema nijedne prave investicije i smanjeni su poticaji.

Strahujemo da to nije kraj jer u proračunu nedostaje oko 700 milijuna kuna koje će opet morati platiti građani, rekao je Mesić i poručio da treba zaustaviti takvu politiku kako ne bi nastali još veći dugovi.

HDZ-ova gradska zastupnica Margareta Mađerić istaknula je da će mjere štednje najviše pogoditi obitelji s malom djecom - kroz cijenu vrtića i produljenog boravka u školama. Dodala je da je smanjena i naknada za opremu novorođenčadi iako se na tome nikako ne bi trebalo štedjeti pa će tako "socijalno najugroženije skupine građana spašavati proračun".

(Hina) xdm yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙