FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: stanovi za branitelje

Autor: hspa
DUBROVNIK, 7. siječnja 2011. (Hina) - Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i njegova zamjenica i saborska zastupnica Tatjana Šimac-Bonačić danas su se sastali s predstavnicima dubrovačke HVIDR-e u povodu vladine odluke da se u ovogodišnji proračun uvrsti novac za gradnju samo jedne zgrade sa stanovima za branitelje iako je obveza ministarstva bila da se u Dubrovniku istodobno počnu graditi tri zgrade.

Time bi se, rečeno je, umjesto za 82 braniteljske obitelji, stanarsko pravo riješilo tek za 27 obitelji. Grad Dubrovnik već je proveo postupak javne nabave za izbor izvođača radova, za pristupnu cestu i infrastrukturu te je osigurao novac za gradnju triju zgrada 2011. i 2012. godine.

Zaključeno je da bi odvojena gradnja zgrada uzrokovala mnoge tehničke probleme, povećala trošak gradu Dubrovniku, produljila odabir izvođača radova te podijelila branitelje koji su na listama za stanove.

Odlučeno je da predstavnici grada Dubrovnika i Zajednice udruga HVIDR-e Dubrovačko-neretvanske županije zatraže sastanak s ministrom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, a pomoć u rješavanju tog problema zatražit će i od dubrovačkih saborskih zastupnika i županije.

Gradonačelnik Vlahušić predložio je da se u prostorijama HVIDR-e na Gružu utemelji dubrovački centar za branitelje u kojemu će stručnjaci braniteljima pružati besplatnu pravnu i financijsko-poslovnu pomoć i u kojem će se organizirati radionice, predavanja i druženja, što su predstavnici HVDIR-e prihvatili.

(Hina) xhspa ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙