FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 12. siječnja

Autor: nkot
ZAGREB, 12. siječnja 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu 12. siječnja.

Zvjezdicom (*) je označen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve Najave događaja - Hrvatska.

(*) ZAGREB - Ministar obrane Davor Božinović i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač sastat će se u srijedu, 12. siječnja 2011. s hrvatskim proizvođačima vojne opreme i naoružanja, na Hrvatskom vojnom učilištu 'Petar Zrinski'. Na sastanku će biti razmotreno stanje i perspektive u području proizvodnje naoružanja i vojne opreme u Republici Hrvatskoj. Sastanak u Časničkom domu Hrvatskog vojnog učilišta 'Petar Zrinski' započet će u 11 sati (mogućnost snimanja i fotografiranja početka sastanka), a po završetku sastanka oko 12:30 predviđene su izjave za medije. Časnički dom Hrvatskog vojnog učilišta 'Petar Zrinski' (ulaz za pješake: Ilica 256 b, ulaz za vozila: Ulica Črnomerec bb). Parking za novinare osiguran je u sklopu HVU-a.

ZAGREB - Sastanak Povjerenstva hrvatskog i srbijanskog ministarstva pravosuđa za pripremu i razmjenu popisa optuženih ili osuđenih za ratne zločine. Na dnevnom redu sastanka, kojem će predsjedati hrvatski ministar Dražen Bošnjaković i srbijanska ministrica Snežana Malović, bit će sva otvorena pitanja vezana uz popis osoba optuženih za ratne zločine, uključujući i pitanje hrvatskog branitelja Tihomira Purde. On je prošle srijede uhićen pri ulasku u BiH na temelju Interpolove tjeralice na zahtjev srbijanske policije iako nije bio na popisu 40-ak osoba koji je Hrvatskoj dostavila Srbija. Sastanak je zatvoren za javnost (12 sati, Ministarstvo pravosuđa RH, Dežmanova 10).

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud odlučivat će o osnovanosti USKOK-ove optužnice u "aferi Spice" kojom se bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, sedmorica nekadašnjih Podravkinih čelnika i njihovi poslovni partneri terete da su tu koprivničku prehrambenu tvrtku oštetili za oko 400 milijuna kuna. Jedan od najopsežnijih spisa u povijesti hrvatskog pravosuđa, s više od 40.000 stranica, dodijeljen je predsjedniku Uskočkog odjela i od početka siječnja vršitelju dužnosti zagrebačkog Županijskog suda Ivanu Turudiću (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. Aleksa Bjeliš izvjestit će na konferenciji za novinare o održavanju akademske donatorske večere koju 17. siječnja organiziraju zagrebačko Sveučilište i Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (11 sati, Rektorat Sveučilišta, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - U Nadbiskupijskom pastoralnom institutu bit će predstavljena knjiga Jacoba Neusnera "Rabin razgovara s Isusom". O knjizi će govoriti dr. Adalbert Rebić, dr. Kotel Da-Don i dr. Ivan Dugandžić (19 sati, Kaptol 29a).

ZAGREB - "Navike promijeni, zdravlje pokreni", naziv je javnozdravstvene kampanje kojoj je cilj da u sklopu Akcijskog plana Grada Zagreba za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljine promovira promjenu prehrambenih navika, svakodevnu tjelesnu aktivnost i promjenu načina života. Planirane aktivnosti bit će predstavljene na konferenciji za novinare (11 sati, Gradsko poglavarstvo, Stjepana Radića 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Dabravka Dadić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙