FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: HDZ uspješno svladao sve probleme

Autor: tdel
ZAGREB, 30. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i premijerka Jadranka Kosor večeras je ocijenila kako je 2010. bila teška godina za HDZ, ali je najvažnije da su uspješno svladali sve probleme te da su u vodstvu stranke jedinstveni.

"Svjesni smo svih poteškoća, svjesni smo da prolazimo kroz jedno osobito teško i osobito osjetljivo razdobolje za stranku. Nikom ne bih poželjela da prolazi kroz tako nešto, ni samoj sebi, a ni svojim prijateljima i kolegama", rekla je Kosor u središnjici stranke, odgovarajući na novinarski upit kako ocjenjuje ovu godinu za HDZ.

To je očito nešto što se moralo dogoditi, ali je najvažnije da se "korak po korak savladavaju sve teškoće", izjavila je premijerka novinarima prigodom uručenja donacije HDZ-a od 50 tisuća kuna Mariji Rukavini za Zakladu "Ana Rukavina".

Dodala je kako osobno smatra da će na iskustvu iz 2010., koje teško da se može mjeriti s bilo čim prije, pripremiti sve korake koji će biti u idućoj godini, ali i svim idućim godinama. "Iznimno je važno da mi kroz sve procese koji su pred nama, ojačamo stranku", rekla je Kosor.

"Osobito sam ponosna što smo danas, kao stranka na vlasti, uspjeli širiti prostor u zakonskom i svakom drugom smislu za borbu protiv korupcije, za završetak pregovora s EU i gospodarski oporavak", istaknula je premijerka Kosor. Dodala je da su posebno u borbi protiv korupcije pokazali snagu i da se ta snaga svakim danom sve više vidi.

Napominjući da bi bilo dobro da ove godine nisu morali sve to proživljavati, Kosor je rekla i da osnaženi gledaju u budućnost.

Naglasila je kako je HDZ najveća stranka te da imaju posebnu obavezu prema svakom od svojih 220 tisuća članova, koji čestito i časno rade svoj posao, a većina njih živi vrlo teško od svojih plaća, mirovina ili su studenti ili učenici.

"Naša je dužnost osigurati stabilnost stranke, ne samo za izbore 2011., nego za sve godine koje dolaze i za one ljude koji će u budućnosti voditi stranku. Naša obveza danas je ojačati stranku za idućih pet, deset, petnaest, dvadeset godina, i na tome danas radimo", istaknula je predsjednica HDZ-a premijerka Kosor, dodavši kako je bilo teško te da je to jedno od najtežih razdoblja u životu HDZ-a.

Podsjetivši na prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a dr. Franju Tuđmana, predsjednica HDZ-a je rekla kako se neprekidno treba podsjećati programa stranke u kojem je sve zapisano kada je dr. Tuđman osnivao HDZ.

(Hina) xtdel/xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙