FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipovićeva sućut zbog smrti F. Hadžića

Autor: dmak
ZAGREB, 4. siječnja 2011. (Hina) - Povodom smrti istaknutog hrvatskog komediografa i kazališnog redatelja Fadila Hadžića predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je danas sućut njegovoj obitelji u kojoj ističe "da je s velikim žaljenjem primio vijest o smrti tog svestranog autora, čovjeka koji se s podjednakom strašću i podjednakim uspjehom bavio novinarstvom, kazalištem, filmom, pa čak i slikarstvom".

"Teško je nabrojati sve projekte koje je osmislio i pokrenuo. Hadžić je istovremeno bio najproduktivniji hrvatski redatelj, urednik najtiražnijih kako ozbiljnih tako i satiričkih tjednika, utemeljitelj kazališta Komedija i Kerempuh, ali i intendant zagrebačkog HNK te komediograf čija su djela plijenila pažnju kazališne publike.

Neumorno vjeran svojem dubokom uvjerenju da film i kazalište bez publike nemaju nikakva smisla, Fadil Hadžić je odgojio generacije filmskih i kazališnih gledatelja te ostavio dubok trag u hrvatskoj kulturi'', stoji u izrazu sućuti predsjednika Republike obitelji Fadila Hadžića.

(Hina) pp/xdm ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙