FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opozvan talijanski veleposlanik u Brazilu

Autor: mtro
RIM, 31. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi obvezao se u petak da će nastaviti borbu kako bi Brazil izručio bivšeg pripadnika krajnje ljevice Cesarea Battistija, netom pošto je objavljeno da je talijanski veleposlanik u Brazilu pozvan na konzultacije.

"Obiteljima žrtava izražavam solidarnost i obvezujem se da ću nastaviti borbu da Battisti bude izručen talijanskom pravosuđu", istaknuo je Berlusconi u priopćenju i dodao da "taj predmet nije zatvoren, već upravo suprotno - da se Italija neće predati, nego postići svoja prava".

Talijanski ministar vanjskih poslova je rekao da će opozvati svog veleposlanika u Brazilu Gherarda La Francescu.

Brazilski predsjednik Luis Inacio Lula da Silva odlučio je u petak da neće Italiji izručiti bivšeg aktivista krajnje ljevice Cesarea Battistija, kojeg traže zbog ubojstava. Battisti (56) pobjegao je 1981. iz talijanskog zatvora u koji je smješten jer mu se trebalo suditi za četiri ubojstva koja je počinio kao pripadnik ekstremnoljevičarskog pokreta "Naoružani proleteri za komunizma". U odsutnosti je 1993. osuđen na doživotan zatvor.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙