FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi će u siječnju odlučiti o novim izborima

Autor: bcav
RIM, 23. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je u četvrtak da će tražiti raspisivanje novih izbora ako njegova konzervativna vlada u siječnju ostane bez parlamentarne većine nužne za provedbu reformi.

"Ako, suprotno onomu što očekujemo, ne budemo imali dovoljnu većinu potkraj siječnja, mislim da je najbolje dati priliku za izbor nove većine u oba doma parlamenta", rekao je Berlusconi na tradicionalnoj konferenciji za novinare na isteku godine.

Berlusconi, koji je prošli tjedan jedva preživio glasovanje o povjerenju, rekao je da je svom glavnom koalicijskom partneru Sjevernoj ligi predložio da se u siječnju razmotri stanje.

Liga je dosad često isticala kako su novi izbori najbolje rješenje za političku krizu, izazvanu ove godine raskolom u Berlusconijevoj stranci Narod slobode (PDL).

Berlusconi, koji je povjerenje zadobio sa samo tri glasa više, 314 za i 311 protiv, u Zastupničkom domu od 630 zastupnika, rekao je kako je uvjeren da će proširiti svoju većinu na 325 zastupnika, zahvaljujući prebjezima iz oporbenih stranaka.

Talijanski premijer je uvjeren da će pristaše njegova starog saveznika Gianfranca Finija, koji je razlazom s PDL-om ostavio Berlusconija bez sigurne većine, sada napustiti Finija i vratiti se u PDL.

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙