FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački izvoz uvećan 21,5 posto u trećem tromjesečju

Autor: mpuk
BERLIN, 30. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Njemački izvoz u trećem je tromjesečju na godišnjoj razini porastao za 21,5 posto, na 245 milijardi eura, pokazali su u četvrtak podaci tamošnjeg ureda za statistiku.

U istom razdoblju prošle godine njemački izvoz bio je u vrijednosti 202 milijarde eura, objavio je njemački savezni ured za statistiku.

Trgovina s ostalim članicama Europske unije u tromjesečju od srpnja do rujna porasla je za 16,5 posto i iznosila je gotovo 60 posto ukupnog izvoza u tome razdoblju.

Daleko snažniji rast zabilježio je njemački izvoz u zemlje izvan EU-a. Vrijednost izvoza u SAD tako je skočila za 32 posto, na 17 milijardi eura, a u Kinu za 34 posto, na 14 milijardi eura. Izvoz u Rusiju poskočio je za 42 posto, na sedam milijardi eura.

Prema podacima toga ureda, njemački izvoz u prva je tri tromjesečja dosegnuo 703 milijarde eura, nasuprot 591 milijarde eura zabilježene u istom razdoblju godine ranije, nakon što je potražnja za njemačkim proizvodima povećana uslijed jačanja svjetskog gospodarstva.

(Hina) xmpv yvmo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙