FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dolar se stabilizirao prema euru, oslabio prema jenu

Autor: gvla
LONDON, 29. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Dolar se u srijedu stabilizirao prema euru na međunarodnim tržištima valuta nakon većih gubitaka od prethodnog dana, dok je i dalje ostao pod pritiskom u odnosu na jen i australski dolar.

Euro je u takvim okolnostima stajao 1,3123 dolara, nakon što je u utorak skočio na 1,3275 dolara, najvišu razinu od 17. prosinca.

Dolar je prema jenu skliznuo 0,5 posto i njime se trgovalo po 82,08 jena.

U slabašnim tržišnim aktivnostima, podložnim naglim oscilacijama, poticaja rastu dolara dao je rast prinosa po američkim državnim obveznicama, dok se euro istodobno našao pritisnut nastavljenim zabrinutostima oko dužničke krize eurozone. To je ulagače nagnalo na potragu za sigurnijim utočištima, te dalo podršku jenu i zadržalo švicarski franak nedaleko rekordno visokih razina prema dolaru i euru.

Eurom se tako trgovalo po 1,2489 franaka, nešto iznad rekordno niske razine od 1,2440 franaka zabilježene prije tjedan dana.

"Švicarskom franku snažnu podršku daju fundamenti gospodarstva, zaziranje ulagača od rizika, te želja ulagača da smanje udjel eura u svojem portfelju", ocjenjuje valutni strateg banke Nordea u Kopenhagenu Niels Christensen.

Australski je dolar ojačao 0,4 posto prema američkome. U sličnom postotku američka valuta oslabjela je i prema kanadskom dolaru.

(Hina) xgvla yvmo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙