FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ingra pregovara s Rosbankom o projektima u Rusiji

Autor: dduk
ZAGREB, 28. prosinca 2010. (Hina) - Predstavnici ruske banke "Rosbank" održali su sastanak s čelnicima Ingre na kojem su razmatrane mogućnosti suradnje u gradnji raznih objekata u Tulskoj oblasti u Rusiji i na području cijele Ruske Federacije, izvijestili su iz Ingre putem Zagrebačke burze.

Ingrina objava očitovanje je na upit Burze o medijskim objavama u kojima se navodi kako bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić putem svojih veza radi na povratku Ingre na rusko tržište.

U obavijesti se kaže da je na sastanku održanom u ponedjeljak, predstavnik Rosbanka Denis Kaštanov upoznao čelnike Ingre o namjeri financijske potpore Rosbanka za izgradnju raznih objekata u Tulskoj oblasti.

Predloženo je, kažu u Ingri, da se s ruskim gospodarstvenicima u skoro vrijeme osnuje zajednička kompanija za gradnju niza infrastrukturnih, industrijskih i stambenih objekata te javnih ustanova u Tulskoj oblasti, ali i na području cijele Ruske Federacije.

Komentirajući medijske objave po kojima je predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim rekao da su neki projekti već definirani i da je osigurano njihovo financiranje, a da bi za neke tek trebalo ponuditi modele, iz Ingre pojašnjavaju da su projekte definirali ruski predstavnici odnosno da postoje gotovi projekti s ruske strane, a da Ingra trenutno nije napravila ni definirala niti jedan projekt.

Dvije strane su u pregovorima te postoji namjera da se sporazumno zaključe ugovori kojima bi se definirala suradnja i osnovala zajednička tvrtka, kaže se u Ingrinoj obavijesti.

Prema podacima s web stranice banke, Rosbank je najveća banka u privatnom vlasništvu u Rusiji. Ima preko 600 poslovnica i pokriva više od 70 ruskih regija. Osim u Rusiji posluje u Bjelorusiji i Švicarskoj, a glavni dioničar je Societe Generale.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙