FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština Ingre odobrila dokapitalizaciju

Autor: dduk
ZAGREB, 22. prosinca 2010. (Hina) - Glavna skupština Ingre donijela je danas odluku o povećanju temeljnog kapitala pretvaranjem potraživanja određenih grupa vjerovnika u temeljni kapital, priopćeno je iz Ingre.

Skupština je prvo prihvatila odluku o smanjenju temeljnog kapitala sa 300 milijuna kuna na 150 milijuna kuna prijenosom sredstava dobivenih smanjenjem u rezerve kapitala. Uslijedila je potom odluka da se tako smanjeni temeljni kapital u dokapitalizaciji povećan za 120,9 milijuna kuna, na 270,9 milijuna kuna.

Od toga se 38 milijuna kuna odnosi na konverziju duga po obveznicama, 40,42 milijuna kuna na konverziju duga po aktivnim tranšama komercijalnih zapisa, a 42,48 milijuna kuna na potraživanja poslovnih partnera i kooperanata u investicijskim projektima.

Gotovo 70 posto potraživanja, odnosno približno 83 milijuna kuna odnosi se na smanjenje kratkoročnog duga, što će doprinijeti poboljšanju financijskog položaja i većoj poslovnoj stabilnosti Ingre, kaže se u priopćenju.

Ingra je početkom studenog najavila financijsko restrukturiranje u kojem bi se najprije smanjio temeljni kapital, a potom provela dokapitalizacija zamjenom potraživanja Ingrinih vjerovnika za vlasničke udjele. Početkom prosinca iz Ingre su izvijestili da ukupna vrijednost iskazanog interesa za sudjelovanje u dokapitalizaciji iznosi 120,9 milijuna kuna.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙