FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: privođenja na obavijesne razgovore u sklopu akcije Šok 3

Autor: mvra
ZAGREB, 23. prosinca 2010. (Hina) - Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je večeras Hini da je na obavijesne razgovore privedeno šest osoba u sklopu policijske akcije "Šok 3".

Borovec je rekao da ne može govoriti o imenima tih osoba, a kazao je i da je prerano govoriti o tome hoće li privedeni biti osumnjičeni za neka kaznena djela.

Zasad nemaju potvrde medijski navodi da će na razgovore biti privedeni Nikica Jelavić te Zoran Pripuz i da se traga za gotovo svim osobama iz slučaja tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih, te da je riječ o pojedincima koje se tereti za najteža kaznena djela.

U policijskoj akciji "Šok 3" jučer je uhićena četveročlana skupina koju se sumnjiči za pokušaj ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca 2008., potvrdili su danas iz MUP-a. Četvorki koja je uhićena jučer na Knežiji danas je produženo zadržavanje za još 24 sata.

Mediji povezuju privođenja s današnjim uhićenjem u Rijeci za otmicu dvojice makedonskih i jednog hrvatskog državljana i nagađaju da se zagrebački kriminalni milje namjeravao jače povezati s bugarskom mafijom.

Akciji "Šok 3" perethodila je akcija "Šok 2" u travnju 2009. u kojoj su pretraženi stanovi i poslovni prostori više osoba također povezanih s kriminalnim miljeom. U akciji "Šok 1" u prosincu 2008. uhićeno je šest osoba iz zagrebačkog kriminalnog podzemlja i pronađena je veća količina oružja. U policiji su tada rekli da je akcija preventivnog karaktera.

(Hina) xmvr yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙