FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKOK naložio izdavanje tjeralice za bivšim premijerom

Autor: mvra
ZAGREB, 9. prosinca 2010. (Hina) - USKOK je večeras naložio izdavanje tjeralice za bivšim premijerom Ivom Sanaderom koji je danas prije nego što mu je ukinut imunitet napustio Hrvatsku.

USKOK je naložio raspisivanje tjeralice nakon što je večeras sudac istrage zagrerbačkog Županijskog suda Krešimir Devčić na posebnom ročištu Sanaderu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Na tom se ročištu nije pojavio branitelj osumnjičenog Sanadera. Bivši premijer za branitelja je odabrao zagrebačkog odvjetnika Matu Matića koji je večeras Hini izjavio da ga je Sanader angažirao putem sms poruke. O načinu obrane i pojedinostima slučaja u kojem se tereti njegovog branjenika Matić nije želio govoriti.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda predložio da se Sanaderu odredi istražni zatvor nakon što je Hrvatski sabor danas odobrio kazneni progon i uhićenje bivšeg premijera.

Određivanjem zatvora Sanaderu stekli su se uvijeti za raspisivanje međunarodne tjeralice, a to je stvar USKOK-a koji daje nalog i policije koja tjeralicu raspisuje.

U ovim trenucima pri kraju je postupak raspisivanja međunarodne tjeralice protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, rekao je večeras u emisiji Otvoreno HTV-a glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, dodavši da se može očekivati da će međunarodna tjeralica u svakom trenutku biti raspisana.

Nakon raspisivanja tjeralice očekuje se objava fotografije na MUP-ovom internetskim stranicama u rubrici "tjeralice".

Istragu protiv Sanadera USKOK je otvorio jučer tereteći ga zbog udruživanja za počinjenje kaznenih djela te zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

(Hina) xmvr/xam yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙