FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić i Hrelja: HSU jedina istinska stranka umirovljenika

Autor: tmar
ZAGREB, 22. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatska strana umirovljenika (HSU) jedina je istinska stranka umirovljenika koja se izborila za povrat duga te dodatak na mirovine tzv. novim umirovljenicima, a za njihova prava borit će se i ubuduće kao članica kastavske skupine, jer se protivi potezima sadašnje vlasti koja je mirovine zamrznula, umirovljenicima uvela harač a radnike kažnjava zbog prijevremenog umirovljenja, istaknuli su čelnici HNS-a i HSU Radimir Čačić i Silvano Hrelja na današnjoj konferenciji za novinare.

Čelnici dviju stranaka poručili su da HSU, zajedno sa svojim partnerom HNS-om i ostalima u koaliciji, umirovljenicima i dalje nudi istinsku političku borbu za umirovljenike, odgovorno vođenje države i uspješno gospodarstvo koje će dugoročno osigurati rast i redovnu isplatu mirovina kao neupitnu obvezu a ne milostinju vlade prema umirovljenicima.

"Želimo stoga javnost i birače upozoriti na postojanje Stranke umirovljenika (SU) koja je podržala zamrzavanje mirovine i druge štetne odluke za umirovljenike jer joj je jedini smisao postojanja da pomogne HDZ-u da ne dođe do promjena", kazao je Hrelja. Glas za SU, odnosno Blok Umirovljenici zajedno glas je za HDZ i "ostanak u blatu" kako bi se glasovi umirovljenika razmrvili u dva bloka i umanjile šanse za promjene, dodao je.

Zbog niza razloga zbog kojih vjeruju da SU i Blok "rade plaćeni posao" Hrelja je pozvao nadležna tijela da preispitaju čijim se novcem financiraju.

Na pitanje o izbornom učinku zajedničkog nastupa HNS-a i HSU-a, za koje neke ankete pokazuju da je premali, Čačić je odgovorio kako sva istraživanja pokazuju raspon od 10 do 15 posto što nosi između 17 i 24 zastupnika. Kastavska skupina u ovom trenutku ima, kaže Čačić, 51 posto, a 10 posto od toga im donosi HNS/HSU. Pritom HNS jamči HSU barem tri zastupnika, koliko im je potrebno za osnivanje kluba zastupnika.

Upitan treba li nacionalizirati drugi mirovinski stup, predsjednik HNS-a je odgovorio kako ga umjesto toga treba ojačati, a nikako 30 milijardi kuna ne dati u ruke HDZ-u uz njihovo obećanje da će ga vratiti.

Kad je riječ o prodaji Ine, Čačić kaže kako je vlada nakon prodaje 7-postotnog udjela izgubila bilo kakvu strategiju prema toj kompaniji. Potez MOL-a izazvao je, smatra Čačić, reakciju mirovinskih fondova a ne Vlade.

Ipak, smatra da je propust mirovinskih fondova što dionice Ine nisu kupovali i ranije na burzi kada im je cijena bila 1.500 kuna, no drži da Inina dionica i sada vrijedi više od 2.830 kuna te da će vrijednost te tvrtke i dalje rasti.

(Hina) xmt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙