FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HSU u novim prostorijama

Autor: dber
ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednica zagrebačke organizacije Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Višnja Fortuna danas je izrazila zadovoljstvo što će ovih dana, prije božićnih i novogodišnjih blagdana, na adresu umirovljenika iz Zagreba i Zagrebačke županije, koji imaju pravo na obeštećenje mirovina, biti isplaćena četvrta rata po modelu B, u ukupnom iznosu od skoro 257 milijuna kuna ili u prosjeku 6.736 kuna po umirovljeniku te naglasila da je to 'izborio' jedino HSU.

Višnja Fortuna govorila je na svečanosti povodom otvorenja novih prostorija zagrebačkog HSU-u, u Jurišićevoj 25, gdje će djelovati i družiti se zajedno s predstavnicima Matice i Sindikata umirovljenika Hrvatske, koji podržavaju HSU i njihov rad.

Govoreći o zagrebačkim umirovljenicima, Fortuna je naglasila kako će im slijedom Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba sva prava ostati ista te je najavila da će HSU u Gradskoj skupštini u ponedjeljak podržati zagrebački gradski proračun za 2011.

"U Hrvatskoj danas ima sedam stranaka umirovljenika i jedan zastupnik, a u Sloveniji je jedna stranka i sedam zastupnika", napomenula je i ocijenila kako je osnivanje 'bloka umirovljenika', "udar" na HSU kako ne bi mogao ostvariti sve što je potrebno umirovljenicima koji su mnogima danas "preskupi".

"U 'bloku umirovljenika' su neke male strančice, pa ne čudi da umirovljenici danas ne razumiju tko doista zastupa njihove interese, a ne razumijemo ni mi, niti smo za njih ikad čuli", kazala je i ponovila kako je HSU je jedina parlamentarna stranka koja je za njih izborila obeštećenje.

Naglasila kako HSU neće tražiti nerealno, ali će i dalje nastaviti borbu za veće dostojanstvo umirovljenika pa ja važno da u slijedećem sazivu bude što više zastupnika te stranke.

(Hina) xbdj yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙