FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSU o povratu duga umirovljenicima i SU

Autor: ivuc
OSIJEK, 17. prosinca 2010.(Hina) - Potpredsjednica Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Marija Ilić danas je na konferenciji za novinare u Osijeku ponovila stajalište te stranke da povrat duga umirovljenicima nije milostinja HDZ-a ni bilo koje vlasti, nego pravo ljudi koji su taj novac zaradili.

Komentirajući isplatu četvrte rate odštete umirovljenicima, rekla je kako se "obeštećenje sigurno nikada ne bi isplatilo" da na tome nije inzistirao HSU, a predsjednik osječko-baranjske Županijske organizacije HSU-a Ivica Kozina prozvao je konkurentsku Stranku umirovljenika (SU) da podupire nepravedne vladine mjere iako je, kako drži, po članstvu i radu za umirovljenička prava, posve marginalna.

Ta stranka nije parlamentarna, ali za vlast obavlja "golemu količinu posla" te zato "javno postavljamo pitanje otkud im novac i od kojih članarina te pozivamo nadležna tijela da preispitaju poslove SU-a", rekao je Kozina.

Ustvrdio je kako se, po "informacijama s terena za prelazak svakog člana HSU-a u suprotstavljenu stranku isplaćuje 5000 kuna u gotovini". Pozvao je državno odvjetništvo i Uskok da ispitaju tokove novca kojim se koristi SU, a na zamolbu novinara da objasni svoje tvrdnje rekao je kako sve informacije o tome ima predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

(Hina) xivuc yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙