FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSU: četvrta rata obeštećenja nije milostinja

Autor: tmar
ZAGREB, 16. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) u današnjem je priopćenju ustvrdila kako će predsjednica Vlade sutra "u maniri svog prethodnika Ive Sanadera" podijeliti umirovljenicima u Domu za starije i nemoćne u zagrebačkom Maksimiru četvrtu ratu obeštećenja kao da se radi o milostinji vlade umirovljenicima uoči Božića, a ne pravu umirovljenika utemeljenom na Ustavu.

"HSU upozorava da je na istoj prevari umirovljenika a i cijele javnosti, Ivo Sanader već jednom uspio dobiti parlamentarne izbore, jer se obeštećenje prikazalo kao milostinja vlade koja se dijeli prije Božića, a ne kao pravo umirovljenika koje se temelji na odluci Ustavnog suda", ističe u priopćenju predsjednik stranke Silvano Hrelja.

Navodi da je HSU najzaslužniji za odluku države da se umirovljenicima namiri dug no, ističe, u društvu premijerke sutra če obeštećenja dijeliti Lazar Grujić, otpadnik iz HSU koji je "nakon izbacivanja ušao u onu stranku koja je umirovljenicima izbila saborske mandate i time oslabila njihov parlamentarni utjecaj".

"Da bi uloga Lazara Grujića kao patuljka u pratnji premijerke bila još jasnija, dovoljno je reći da je u proteklih nekoliko mjeseci govorio hvalospjeve o proračunu kojim se kažnjavaju umirovljenici i zauzeo se za penalizaciju prijevremeno umirovljenih ljudi čije su tvrtke završile u stečaju", stoji u priopćenju.

HSU to ocjenjuje "neviđenom drskosti" kojom HDZ uz pomoć ljudi, "čija je jedina referenca kimanje glavom, pokušava na sve moguće načine ne samo oslabiti ulogu Hrvatske stranke umirovljenika, nego i od umirovljenih građana ove zemlje učiniti lutke na koncu koje će potegnuti samo prije izbora".

HSU takvo "ponižavanje umirovljenika smatra sramotnim i nedostojim činom kojim vlast i njezini prirepci pokazuju da umirovljene građane Hrvatske ne smatraju ljudskim bićima i još im se, pritom, smiju u lice".

(Hina) pp/xmt yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙