FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Martina Filjak proglašena ambasadoricom risa

Autor: nkot
ZAGREB, 20. prosinca 2010. (Hina) - Sporazum o aktivnostima pijanistice Martine Filjak kao ambasadorice risa potpisali su danas ministar kulture Božo Biškupić te Vedrana Koceić, direktorica tvrtke Lifestyle koja je zastupnik hrvatske pijanistice za Jugoistočnu Europu.

Naša poznata pijanistica tim sporazumom, kako je priopćeno iz Ministarstva kulture, proglašena je ambasadoricom risa i promotorom aktivnosti u svezi zaštite i očuvanja te rijetke, ugrožene i skrovite životinje, koja je strogo zaštićena vrsta u Hrvatskoj.

Sporazum je rezultat osobnog nastojanja i zalaganja Martine Filjak da svoje djelovanje na domaćoj i međunarodnoj sceni posveti zaštiti te vrste, zbog njezine ugroženosti i potrebe očuvanja.

Ministarstvo kulture osigurat će Martini Filjak potrebnu stručnu pomoć te sadržaje i materijale za ostvarivanje zajedničkog cilja - zaštite risa.

Radi što učinkovitije provedbe sporazuma obje će strane podržavati i poticati uključivanje u njegovu provedbu i drugih tijela državne uprave te znanstvenih i stručnih institucija, poslovnog sektora, privatnih poduzetnika kao i nevladinih organizacija.

Ocjenjuje se, da su aktivnosti koje će se provesti u okviru sporazuma sukladne te da čine dodanu vrijednost aktivnostima predviđenim Dodatkom I. Plana upravljanja risom u Republici Hrvatskoj od 2010. do 2015.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙